Hlavní obsah

New Jersey obětuje Eliáše při snaze udržet Kovalčuka, tvrdí Bure

Hokejový klub New Jersey Devils se jen tak nevzdá snahy udržet i pro příští roky v kádru útočníka Ilju Kovalčuka. Vedení NHL sice nedávno neuznalo neuvěřitelný sedmnáctiletý kontrakt klubu s ruským kanonýrem, ale vedení údajně využije všechny možnosti k tomu, aby Kovalčuka udrželo. Včetně toho, že obětuje Patrika Eliáše. Myslí si to Vladimir Bure, který byl až do poslední sezóny členem trenérského štábu v New Jersey.

Foto: Rich Schultz, ČTK/AP

Patrik Eliáš (vpravo) se spoluhráči z New Jersey

Článek

"Podle mého názoru momentálně v New Jersey hledají způsoby, jak vyměnit Patrika Eliáše. Je to jednoduché, potřebují totiž získat peníze na Kovalčukův plat. Patrik vydělává 5 miliónů dolarů za sezónu, ale ve svých 34 letech už je herně na ústupu. Jeho statistika bude rok od roku slabší," řekl Bure ruskému deníku Sovětskij Sport.

Otec bývalých známých hokejistů Pavla a Valerije neplácá jen tak do větru. Pro organizaci New Jersey Devils pracoval dlouhých jedenáct let jako jeden z asistentů, který se staral o fyzickou připravenost hráčů. A velmi dobře se zná s generálním manažerem klubu Lou Lamoriellem, proto tuší, co se asi v zákulisí klubu odehrává.

"Povídá se také o tom, že by Devils mohli vyměnit Zacha Parise, ale téhle variantě nevěřím. To je totiž útočník na vrcholu svých sil, vždyť je mu 26 let. Pro tým je hodně platný. Sázím na to, že se New Jersey zbaví Eliáše a znovu podepíše dliouhý kontrakt s Kovalčukem. Ale je to jen můj názor," tvrdí Bure, jenž se stal nedávno viceprezidentem CSKA Moskva v Kontinentální lize.

Reklama

Související témata: