Hlavní obsah

Kovalčuk vystřídá Eliáše a bude novým vůdcem New Jersey, říká Kasatonov

PRAHA

Během následujících hodin by se mělo konečně rozhodnout o smlouvě mezi Iljou Kovalčukem a New Jersey Devils. Původní na 17 let za 102 miliónů dolarů neprošla přes vedení NHL. Nyní by měla spatřit světlo nová. Taková, která obdrží posvěcení. Klub jeden problém vyřeší, ale další mu přibude. Co třeba s Patrikem Eliášem? Platový strop je neúprosný.

Foto: ČTK/AP

Ilja Kovalčuk zatím neví, zda bude moci pokračovat v New Jersey

Článek

Všichni zainteresovaní měli najít společnou řeč, která má vyústit v podpis nového kontraktu. Podle neoficiálních informací by mělo jít o smlouvu na méně než deset let.

„Ilja bude hrát každopádně za New Jersey. Zdá se, že Patrik Eliáš nenaplnil očekávání a Kovalčuk se stane novým vůdcem,“ řekl pro server allhockey.ru bývalý hokejista a dnes viceprezident CSKA Moskva Alexej Kasatonov.

„Původní smlouva byla prostě příliš. Je jasné, že měl být obejit zákon,“ dodal Kasatovov. I přes původní neúspěch se klub nechtěl vzdát služeb ruského forvarda, proto jednal. „Chceme, aby byl Ilja členem naší organizace, jsme připraveni pro to udělat vše," nechal se slyšet Lou Lamoriello, generální manažer New Jersey.

A jaký osud by mohl potkat českého útočníka? S nabídkou měl přijít Edmonton.

Reklama