Hlavní obsah

Nashville podepsal novou tříletou smlouvu se střelcem Hornqvistem

Vedení hokejistů Nashvillu dnes podepsalo v zámořské NHL tříletý kontrakt se švédským útočníkem Patrikem Hornqvistem. Třiadvacetiletý forvard byl po uplynulé sezóně chráněným volným hráčem, nová smlouva mu zajišťuje celkový příjem ve výši 9,25 miliónu dolarů.

Článek

Hornqvist je jedním ze tří hráčů v historii soutěže, kteří byli vybráni až jako úplně poslední v pořadí (230. v roce 2005) vstupního draftu, ale dokázali v NHL odehrát alespoň sto zápasů a zároveň přitom nastřílet minimálně 20 branek.

Novou smlouvu si vysloužil povedenými výkony v minulém ročníku, kdy se stal prvním hráčem Predators vybraným v draftu, který během základní části pokořil třicetigólovou hranici. V 80 utkáních si Hornqvist připsal celkem 51 bodů za 30 tref a 21 asistencí. Byl suverénně nejlepším střelcem klubu a společně se Stevem Sullivanem i nejproduktivnějším hráčem.

Svůj přínos pro Predátory prokázal také tím, jak své branky načasoval, neboť osm z jeho zásahů do černého bylo vítězných. To ho zařadilo na druhou příčku v celé NHL. Hornqvist nechyběl ani v jednom ze čtyř utkání Švédska na olympijském turnaji ve Vancouveru.

Reklama

Související témata: