Hlavní obsah

NHL nic neodmítla, KHL se těší na návrat hvězdy. Příběh Kovalčuka pokračuje

PRAHA

Pár hodin uplynulo a na svět se dostaly další střípky o nekonečném příběhu hokejisty Ilji Kovalčuka a New Jersey Devils. Původní kontrakt na sedmnáct let neprošel. Nad druhým ještě neměl být vynesen rozsudek. Jak je dlouhý, o jakou finanční sumu jde, se neví. Podle vyjádření komisaře NHL nebyl ale kontrakt odepřen.

Foto: ČTK/AP

Stále nic. Ilja Kovalčuk stále neví, zda bude moci pokračovat v New Jersey

Článek

„Pokud chcete odmítnout smlouvu, musíte ji vidět a podepsat. My ale nic nedostali,“ říká Gary Bettman, kterého cituje server chempionat. ru.

Informaci o zamítnutí jako první přinesl ve středu New York Post. Jasno tedy opět není, doba čekání dále trvá. Je čas dialogu. Ale jak už dlouho? Objevily se zvěsti, že průchodný by mohl být návrh, který nepřesáhne třináct let. Tedy čas, kdy Kovalčuk dosáhne čtyřiceti let. V dolarech média spekulují o cifře mezi 84 až 91 miliony. Původní plán měl v osnovách příjem 102 miliónů dolarů, a to do čtyřiačtyřiceti let hokejisty.

I když není stále nic definitivní, svůj postoj opět ukázala i druhá stana. Pokud by Kovalčuk neuspěl v zámořské lize, nemusí se bát o živobytí.

„Ilja ví, že náš návrh stále platí. Pokud se rozhodne hrát v Rusku, bude to pro nás velký úspěch, protože on patří mezi pět nejlepších hráčů NHL. Jeho návrat domů by byl průlom pro KHL,“ vyjádřil se šéf ligy a Petrohradu Alexander Medvěděv pro USA Today.

Reklama