Hlavní obsah

Ovečkin a Crosby, to budou opět lídři NHL. Z Čechů prý bude nejlepší Vokoun

PRAHA

Sto hokejových jmen, sto hráčů, kteří patří mezi nejlepší na světě. A jsou mezi nimi i čtyři Češi. I když spíše v pozadí. Server Yahoo Sports sestavil žebříček těch, kteří mohou v nadcházející sezóně NHL sehrát největší roli a zapsat se tak do historie. V seznamu nechybí ani Ilja Kovalčuk, který stále nemá jistotu, že bude hrát za New Jersey.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Alexander Ovečkin umí slavit góly. A slaví často.

Článek

Na první místo byl dosazen Alexander Ovečkin. Útočník Washingtonu, který jen jednou za pět sezón v NHL nepřekonal stobodovou hranici v základní části.

V závěsu za ruským forvardem je kanadský miláček Sidney Crosby z Pittsburghu, který se pyšní téměř shodnými statistikami. Také jen jednou za pět ročníků nepřekonal stovku v kanadském bodování. A co se týče porovnání celkových statistik obou ikon v NHL, tak Crosby má jen o třiadvacet bodů méně.

Steven Stamkos z Tampy Bay, to je třetí pozice. Dvacetiletá kanadská naděje, která loni nastřílela v zámořské soutěži 51 gólu.

Brankář Floridy Tomáš Vokoun foto: Reuters/Blair Gable

Nejlépe ohodnoceným českým hráčem je brankář Floridy Tomáš Vokoun, kterému byla přidělena 39. příčka. Tomáš Plekanec z Montrealu, který loni nasbíral sedmdesát bodů a byl nejproduktivnějším Čechem, si drží 59. místo, 84. příčku obsadil Patrik Eliáš z New Jersey a na čísle 91 sedí Tomáš Kaberle z Toronta. Nejlepším slovenským hráčem je na 24. místě Marian Gáborík z Rangers.

Na jedenácté místo byl zařazen Ilja Kovalčuk, který ale stále nemá platnou smlouvu z New Jersey. S tím se nemůže smířit hráčův agent Jay Grossman a podle Yahoo Sports dal NHL ultimátum. Pokud nebude kontrakt uznán do 48 hodin, půjde Kovalčuk hrát do jiné ligy. Což by znamenalo s největší pravděpodobností přesun do Ruska a KHL, kde by byli jen rádi.

Nejlepší hráči NHL pro sezónu 2010/11 podle Yahoo Sports
1.Alexander Ovečkin(Washington)
2.Sidney Crosby(Pittsburgh)
3.Steven Stamkos(Tampa Bay)
4.Nicklas Bäckström(Washington)
5.Henrik Sedin(Vancouver)
6.Ryan Miller(Buffalo)
7.Jevgenij Malkin(Pittsburgh)
8.Zach Parise(New Jersey)
9.Daniel Sedin(Vancouver)
10.Roberto Luongo(Vancouver)
11.Ilja Kovalčuk(New Jersey)
24.Marian Gáborík(Rangers)
39.Tomáš Vokoun(Florida)
59.Tomáš Plekanec(Montreal)
84.Patrik Eliáš(New Jersey)
91.Tomáš Kaberle(Toronto)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články