Hlavní obsah

Hokejový brankář Price podepsal dvouletou smlouvu s Montrealem

MONTREAL

Hokejový brankář Carey Price podepsal novou dvouletou smlouvu s Montrealem, která mu zaručuje celkový příjem 5,5 milionu dolarů. V minulých dnech se sice v zámoří spekulovalo, že třiadvacetiletý gólman požaduje po klubu NHL roční plat přes tři miliony a v případě, že jej nedostane, je připraven nenastoupit do předsezonního kempu, nakonec se však zástupci obou stran dohodli na pokračování spolupráce.

Foto: Shaun Best, Reuters

Brankář Montrealu Carey Price

Článek

Price by měl být v příští sezoně jedničkou Canadiens, kteří se v létě nečekaně zbavili slovenského gólmana Jaroslava Haláka, jenž skvělými výkony v play off dovedl Montreal až do semifinále Stanleyova poháru. Kanadský klub se ale z ekonomických důvodů rozhodl dále spoléhat na Price.

"Jsme maximálně šťastní, že Carey bude pokračovat v Canadiens. Je to klíčový muž našeho klubu. Prokázal, že má na to, aby byl kvalitním brankářem v soutěži, a my věříme, bude předvádět své nejlepší výkony v příštích letech v našem dresu," uvedl generální manažer Pierre Gauthier na adresu brankáře, jenž si v příští sezoně vydělá 2,5 milionu dolarů a o rok později si polepší o 500 tisíc.

Rodák z Williams Lake spojil zatím svou kariéru v NHL jen s Montrealem, jenž jej v roce 2005 draftoval v prvním kole jako celkově pátého hráče. V kanadsko-americké soutěži doposud Price odchytal 134 zápasů, v 60 z nich dovedl tým k výhře. Dalších devatenáct startů si připsal v play off.

V uplynulé sezoně odchytal Price za Habs 41 duelů s bilancí třináct výher, pět remíz a dvacet porážek. Průměrně inkasoval 2,77 branky na zápas a úspěšnost měl 91,2 procenta. V play off byla jeho statistika ještě horší. Montreal však přesto věří, že juniorský mistr světa z roku 2007 potvrdí pověst velkého talentu.

Reklama

Související témata: