Hlavní obsah

NHL schválila druhou verzi kontraktu Kovalčuka v New Jersey

NEWARK

Hokejová NHL schválila druhý návrh smlouvy New Jersey s ruským útočníkem Iljou Kovalčukem, jenž se tak definitivně stane hráčem Devils. Jak agentuře AP potvrdil Kovalčukův agent Jay Grossman, vydělá si sedmadvacetiletý kanonýr v příštích 15 letech rovných 100 miliónů dolarů.

Foto: ČTK/AP

Ilja Kovalčuk je konečně hráčem New Jersey.

Článek

NHL před pěti týdny odmítla první verzi kontraktu, díky němuž si měl Kovalčuk v týmu Devils vydělat 102 miliónů. Podle vedení soutěže smlouva obcházela pravidla platového stropu a nezávislá arbitráž následně kontrakt zrušila.

Uznání druhého návrhu smlouvy umožnila dohoda mezi NHL a hráčskou asociací NHLPA na dodatku k pravidlům, která regulují dlouhodobé kontrakty. Podle webu kanadské televizní stanice TSN budou podobné smlouvy, které dostali Kovalčuk, Marián Hossa, Roberto Luongo či Marc Savard, poslední svého druhu.

Vyhlášený střelec Kovalčuk zatím odehrál v New Jersey letos na jaře 27 zápasů po svém únorovém přestupu Atlanty, kde působil od začátku zámořské kariéry v roce 2001. Dvojnásobný mistr světa a majitel olympijského bronzu má v NHL na kontě 621 zápasů a 642 bodů (338+304).

Reklama

Související témata: