Hlavní obsah

Hanzal zůstává ve Phoenixu, za dva roky vydělá 3,6 miliónu dolarů

PHOENIX

Hokejový útočník Martin Hanzal bude v NHL hrát nadále za Phoenix, s kterým podepsal dvouletou smlouvu, jež mu vynese celkem 3,6 miliónu dolarů. V nadcházející sezóně si třiadvacetiletý český hráč podle serveru TSN vydělá 1,5 miliónu dolarů, v dalším roce si polepší na 2,1 miliónu.

Foto: Sport Invest

Martin Hanzal

Článek

Hanzalovi v létě po vydařené sezóně vypršel tříletý nováčkovský kontrakt s ročním platem 850 000 dolarů. Jednání o nové smlouvě se dlouho táhla také proto, že arizonský klub se potýká s finančními problémy.

Českobudějovický odchovanec, o kterého údajně měl zájem Edmonton a také některé kluby v Rusku, se nakonec s vedením Coyotes dohodl. Nic nebrání tomu, aby se svým týmem v říjnu zahájil nový ročník NHL dvěma zápasy v Praze proti Bostonu.

Hanzal, kterého Phoenix draftoval v roce 2005 v prvním kole jako sedmnáctého hráče v celkovém pořadí, v minulé sezóně nasbíral 33 bodů za 11 gólů a 22 asistencí. Jen těsně zaostal za svou bilancí z premiérového ročníku v NHL, v němž měl 35 bodů za osm branek a 27 přihrávek. V týmové produktivitě mu patřilo osmé místo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články