Hlavní obsah

Hamrlík si po srážce se Špačkem zranil koleno

MONTRAL

Bez českého obránce Romana Hamrlíka začal přípravu na novou sezónu NHL Montreal. Šestatřicetiletý Hamrlík si totiž zranil při neoficiálním tréninku koleno po srážce se spoluhráčem a krajanem Jaroslavem Špačkem. Podle deníku Montreal Gazzete olympijský vítěz z Nagana věří, že bude do začátku sezóny připraven.

Článek

K prvnímu zápasu nového ročníku NHL nastoupí Montreal ve čtvrtek 7. října na ledě Toronta. Pokud by jednička draftu z roku 1992 sehrála v nadcházejícím ročníku všech 82 utkání, může se vyrovnat s 1314 odehranými zápasy v prestižní soutěži Robertu Holíkovi, českému rekordmanovi.

Hamrlík, který začne v dresu Montrealu čtvrtou sezónu, si v uplynulém ročníku připsal v 75 zápasech 26 bodů za šest branek a 20 asistencí. V 19 duelech play off zaznamenal devět přihrávek.

Celkem má na kontě zlínský odchovanec v NHL z 1232 zápasů za Tampu Bay, Edmonton, New York Islanders, Calgary a Montreal 590 bodů za 148 gólů a 442 asistencí. V bojích o Stanleyův pohár si připsal v 90 duelech 33 kanadských bodů. S příjmem 5,5 milionu dolarů bude Hamrlík v této sezóně třetím nejlépe placeným hráčem Canadiens.

Reklama