Hlavní obsah

Kotalík přispěl v přípravě gólem k výhře Calgary nad Vancouverem

NEW YORK

Český hokejový útočník Aleš Kotalík se podílel v úterním přípravném zápase před novým ročníkem NHL gólem na výhře Calgary nad Vancouverem 3:2. Devatenáctiletý Tomáš Vincour, který podepsal v březnu s Dallasem tříletý nováčkovský kontrakt, si připsal asistence u obou branek Dallasu proti Tampě Bay, ale Stars prohráli 2:4. Další forvard Petr Průcha si připsal přihrávku při vítězné trefě Phoenixu, kterou při vítězství 4:1 na ledě Anaheimu zaznamenal Andrew Ebbett.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Hokejisté Calgary Aleš Kotalík, Daymond Langkow a Christopher Higgins (zleva) se radují z gólu.

Článek

Kotalík v kempu bojuje o setrvání v Calgary. Klub jej získal v únoru z New Yorku Rangers, ale v červnu se chtělo jednatřicetiletého bronzového medailisty z olympijských her v Turíně z roku 2006 zbavit, přestože má ještě na dva roky smlouvu s ročním příjmem tři miliony dolarů. Když si jej ale jiný klub nevybral, dostal příležitost zaujmout v kempu.

Phoenix, který zahájí sezonu NHL v sobotu 9. října a o den později v pražské O2 areně proti Bostonu, odstartoval sérii přípravných duelů v Anaheimu. Z českých hokejistů se představil na ledě jen Petr Průcha, který se zapojil do akce, při které ve 29. minutě Andrew Ebbett zvýšil na 2:0 pro Coyotes.

V brance Atlanty odchytal celý zápas proti Columbusu letošní mistr světa z Německa Ondřej Pavelec, ale inkasoval z 26 střel pět branek a Thrashers prohráli 2:5.

Reklama