Hlavní obsah

Fleischmann přispěl třemi body k výhře Washingtonu v Columbusu

NEW YORK

Český hokejový útočník Tomáš Fleischmann se ve středečním přípravném utkání na nový ročník NHL podílel dvěma góly a asistencí na výhře Washingtonu nad Columbusem 6:2.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Útočník Washingtonu Tomáš Fleischmann (vlevo).

Článek

Další forvard Tomáš Plekanec byl u obou tref Montrealu proti Bostonu, ale brankou a přihrávkou porážce 2:4 nezabránil. Skóroval i Martin Havlát z Minnesoty, ale jeho tým nakonec prohrál se St. Louis 1:5.

Fleischmann v sedmé minutě střelou zápěstím otevřel skóre a v polovině utkání zvýšil v přesilové hře při vyloučení osmnáctiletého krajana Petra Straky na 3:0 pro Capitals, kteří nastoupili bez své hvězdy Alexandra Ovečkina.

Pak Fleischmann, který nastoupil v centru druhého útoku, po snížení Columbusu připravil trefu na 4:1 pro Matta Hendrickse, který v závěrečné třetině dovršil hattrick gólem na konečných 6:2. Ještě předtím pak druhý gól Columbusu, který v 46. minutě vstřelil Nikita Filatov, padl po akci Jana Hejdy a Jakuba Voráčka.

Plekanec zmírnil porážku

Plekanec zmírnil porážku, když Boston vedl v Montrealu už v 23. minutě 4:0. Česká opora Canadiens pak v 33. minutě v oslabení přihrála na gól Maximu Lapierrovi a 40 vteřin před koncem druhé části Plekanec v přesilovce upravil na konečných 2:4. V týmu Bostonu, který v sobotu 9. října zahájí soutěžní sezónu v pražské O2 areně proti Phoenixu, odpočíval v prvním přípravném duelu český útočník David Krejčí.

Hala Minnesoty nebyla na utkání Wild poprvé po dlouhých 409 zápasech vyprodaná a 16.219 diváků v Xcel Energy Center vidělo hned po 42 vteřinách vedoucí Havlátovu trefu a pak následný obrat hokejistů St. Louis, kteří otočili výsledek na 5:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články