Hlavní obsah

"Rozladění" v Minnesotě. Po 409 zápasech poprvé nepřišlo 18 064 diváků

PRAHA

„Zklamání, konec, prohra.“ Přesto je vše právě opačně. Neuvěřitelné, famózní a jako inspirace následování hodné. Hokejisté Minnesoty nehráli před vyprodaným hledištěm. Nechápete? Předchozích 409 zápasů v řadě vždy zmizelo všech 18 064 vstupenek z pokladen. Nyní „jen“ 16 219. Stalo se tak v přípravě proti St. Louis, kdy hala Xcel Energy Center ukázala prázdné sedačky. A domácí prohráli 1:5.

Foto: www.xcelenergycenter.com

Hala Xcel Energy Center v Minnesotě.

Článek

„Devět celých sezón a 409 zápasů byla aréna vždy zaplněná. Nyní poprvé nebylo vyprodáno, což znamená, že musíme být lepší. Náš tým bude tvrdě pracovat, aby získal vaší podporu,“ vzkázal fanouškům Craig Leipold, podnikatel a majoritní vlastník klubu.

Série byla ukončena, přesto ji lze označit za něco těžko představitelného v českém prostředí. Ani hokejové derby Sparty se Slavií nebývá většinou vyprodané. „Všechno jednou končí. Řekl bych, že hlavním důvodem je ekonomická situace,“ pronesl Leipold.

I přes konec neuvěřitelné šňůry, kdy v kase nezbýval stovky zápasů jediný lístek, se nejedná o rekord v zámořské NHL. Colorado se pyšní číslem 487 a Detroit dosáhl na 452 vyprodaných utkání v řadě.

Reklama