Hlavní obsah

Češi z Phoenixu se těší na zápasy do Prahy a na hlučné fanoušky

PRAHA

Čeští hokejisté ve službách Phoenixu Martin Hanzal, Radim Vrbata a Petr Průcha se již těší na zahajovací zápasy NHL, které odehrají proti Bostonu příští týden v sobotu a v neděli v Praze. Zámořští hráči se podle nich mohou těšit na krásy české metropole i fanoušky, kteří dokážou vytvořit bouřlivější atmosféru než diváci v Severní Americe.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Hokejisté Phoenixu vyzvou na úvod nového ročníku NHL v Praze Boston.

Článek

"Atmosféra bude asi trošku jiná. Pamatuju si z Českých Budějovic, že tam se celý zápas bubnuje. To tady v Americe není a rozdíl to určitě bude. Češi více fandí a zápasy prožívají," uvedl třiadvacetiletý útočník Hanzal, který s Phoenixem v létě podepsal novou dvouletou smlouvu.

Zahajovací zápasy kanadsko-americké soutěže budou prý zajímavé i pro samotné fanoušky. "Nejen v Praze, ale i třeba ve Finsku nebo ve Švédsku uvidí naživo, jak se hraje v NHL," podotkl Hanzal.

Jeho krajan Vrbata zažil atmosféru zahajovacích zápasů v Praze i před dvěma lety, kdy působil v Tampě. Stejně jako tehdy i letos českou metropoli i celou zem mezi spoluhráči vychvaloval. "Udělali jsme Česku dobrou reklamu, hodně jsme Prahu vychválili. Praha má všeobecně dobré jméno a dobrý zvuk. Všichni se hodně těší," řekl Vrbata.

Boston je favoritem, Kojoti ale na předpoklady nedají

Před dvěma lety souboje New York Rangers a Tampy příliš atraktivní duel nenabídly, zástupci Kojotů věří, že letos budou zápasy kvalitní. Boston je totiž považovaný za jednoho z favoritů na zisk Stanleyova poháru.

"Loni to byl jeden z nejlepších týmů v NHL a letos před sezónou prohlásili, že chtějí útočit na Stanley cup. Určitě mají dobrý tým. Na druhou stranu jsou to první zápasy sezóny a týmy se ještě tvoří. Záleží na tom, jak kdo dokázal tým poskládat v kempu," podotkl Průcha.

Bývalý hráč Pardubic, který hrál před dvěma lety v Praze za Rangers, ale věří i svému celku. Phoenix sice prohrál poslední tři přípravné zápasy, na začátku ale vyhrával. "Máme hodně kvalitních mladých hráčů i zkušenosti ve starších hráčích. Když se to dobře poskládá a sedne, můžeme jít dále než loni," uvedl optimisticky Průcha.

Vrbata si ale dobře uvědomuje, že na začátku sezóny se šance na úspěch těžko odhadují. "To si všech třicet týmů myslí, že má dobrý tým. Bude to vyrovnaný zápas a věřím, že vyhrajeme," dodal s úsměvem mladoboleslavský rodák.

Reklama

Související témata: