Hlavní obsah

Brankář Theodore bude působit v Minnesotě

Hokejový brankář Jose Theodore se stal novou posilou Minnesoty, kde bude krýt záda Niklasi Bäckströmovi. Podle zámořských médií podepsal držitel Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče a Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře z roku 2002 s Wild jako nechráněný volný hráč roční smlouvu na 1,1 miliónu dolarů.

Článek

Theodore nejdříve zamíří na farmu do Houstonu a k týmu se připojí až po jeho návratu z evropského turné, kde Minnesotu čeká vstup do sezóny proti Carolině.

Minnesota přišla v nedávném přípravném utkání proti St. Louis na celou sezónu o dvojku Joshe Hardinga, který si po střetu s Bradem Boyesem přetrhl zkřížené i postranní vazy v koleně.

Čtyřiatřicetiletý Theodore působil uplynulé dvě sezóny ve Washingtonu a měl roční příjem 4,5 miliónu dolarů. Capitals se rozhodli vsadit v nové sezóně na mladíky Semjona Varlamova a Čecha Michala Neuvirtha.

Theodore letos získal Bill Masterton Memorial Trophy za oddanost hokeji. Musel se vyrovnat se smrtí syna Chaceho, který zemřel loni v srpnu po 54 dnech života na následky předčasného porodu. Theodore poté založil nadaci, která podporuje jednotku intenzivní péče pro novorozeňata.

Reklama

Související témata: