Hlavní obsah

Boston zabral 80 pokojů, Krejčího se spoluhráči vyptávali na české krásky

PRAHA

Naleštěný bílý autobus dovezl svůj miliónový náklad bezpečně do cíle. Z něj v neděli v 16.30 postupně a v poklidu vycházeli hráči Bostonu Bruins. Zámořský tým dorazil do hotelu Four Seasons. Jedna z nejluxusnějších adres v Praze má na týden o kapacitu postaráno. Vyslanci z NHL zabrali osmdesát pokojů, mise v Česku odstartovala. Skončí příští víkend dvojzápasem s Phoenixem.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hokejisté Boston Bruins Zdeno Chára (vlevo) a David Krejčí pózují před plakátem po příletu do Prahy.

Článek

„Hodně se o tom mluvilo už na konci minulé sezóny, jsme tady, je to dobrý pocit. Uvidíme, jaké bude počasí. Také jaký budeme mít program jako tým, co budeme moci dělat,“ rozpovídal se před hotelem David Krejčí, jeden z klíčových mužů Medvědů.

Boston si na celý pobyt zarezervoval dvě patra hotelu, tedy v podstatě polovinu. Mezitím než se vyslanci ze zámoří ubytovali, jejich hokejky a bedny s náčiním nabraly směr sparťanská Tesla aréna, kde dnes hráči absolvují trénink.

Další část výpravy, která přiletěla z Belfastu, kde hokejisté sehráli přípravné utkání, mířila zase do O2 arény ve Vysočanech. Na řadě byla kontrola stavu příprav na zahájení sezóny 2010/2011. „Neřekl bych, že jsme vyslanci. Týmy z NHL už hrají v Evropě několik let,“ nechal se slyšet slovenský obránce Zdeno Chára.

Pohled do pražského hotelu Four Seasons.foto: www.Prague-Stay.com

Hokejisté Bostonu se přesunuli z Belfastu, kde strávili tři dny. „Chodili jsme tam po městě, měli jsme dost času, snad to takové bude i v Praze,“ usmál se Krejčí po dvouhodinovém letu. Cestou z letiště bylo na "místního" vysláno i pár zvědavých dotazů. „Spoluhráči se ptali, ale to je jen mezi námi kluky,“ nechtěl více říci útočník. Ano, řeč byla o kráse českých dívek a slečen.

O víkendu ale půjde všechna sranda pryč. Sezóna vypukne. Soupeř dorazí na místo určení za pár hodin. Phoenix přiletí do Prahy dnes kolem poledne. A na seznamu nebude chybět ani trojice Martin Hanzal, Petr Průcha a Radim Vrbata.

Reklama