Hlavní obsah

Neuvirth za půl zápasu sice neinkasoval, ale Washington prohrál

Český brankář Michal Neuvirth odchytal v nedělním přípravném utkání před startem NHL první polovinu utkání proti Nashvillu a neinkasoval, ale Capitals nakonec prohráli 0:3. Dvaadvacetiletý Neuvirth, který bude bojovat o pozici jedničky se Semjonem Varlamovem, si připsal 13 úspěšných zákroků. Dany Sabourin ve zbytku duelu obdržel z 15 střel tři góly.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Brankář Washingtonu Michal Neuvirth.

Článek

V ofenzivě se z českých hokejistů prosadil v neděli jen obránce Zbyněk Michálek, který přispěl dvěma přihrávkami k vítězství Pittsburghu na ledě Detroitu 5:2. V páté minutě připravila letní posila Penguins z Phoenixu úvodní gól pro Mikea Comrieho, o dvacet minut později Michálek asistoval u trefy Alexe Goligoského na 4:1.

Nedělních šest utkání uzavřelo program přípravných zápasů na zámořské půdě před čtvrtečním startem nového ročníku NHL. Další duely sehrají už jen celky, které odstartují sezonu v Evropě. V pondělí se představí Carolina na ledě Petrohradu a Minnesota v Tampere proti Ilvesu. V úterý nastoupí Boston v Liberci a Columbus v Malmö a jako poslední bude hrát ve středu Phoenix v Rize proti Dinamu.

Sedmou výhru v sedmém duelu si připsalo Calgary, které zdolalo Edmonton 1:0. Jediný gól vstřelil už v šesté minutě v přesilové hře Alex Tanguay, gólman Miikka Kiprusoff si díky 27 úspěšným zákrokům připsal čisté konto. Flames zůstali v přípravě jako jediní bez porážky, Washington si po předchozích pěti výhrách pokazil bilanci proti Nashvillu. Buffalo předvedlo největší gólovou explozi přípravných zápasů, když rozdrtilo Philadelphii 9:3.

Přípravné zápasy na nový ročník NHL:
Washington - Nashville 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Detroit - Pittsburgh 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
Buffalo - Philadelphia 9:3 (3:2, 5:0, 1:1)
Chicago - St. Louis 4:3 (0:0, 4:1, 0:2)
Calgary - Edmonton 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Anaheim - Los Angeles 3:2 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)

Reklama

Související témata: