Hlavní obsah

Hokejový centr Bergeron prodloužil smlouvu s Bostonem

BOSTON

Kanadský hokejový útočník Patrice Bergeron těsně před sobotním vstupem do nového ročníku NHL v Praze proti Phoenixu prodloužil smlouvu s Bostonem. Podle televizní stanice RDS podepsal pětadvacetiletý olympijský vítěz z Vancouveru a mistr světa z Prahy z roku 2004 s Bruins nový tříletý kontrakt na 15 milionů dolarů, který vstoupí v platnost od sezony 2011/12.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Dennis Widerman (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem Patrice Bergeronem z branky.

Článek

Klub potvrdil dohodu dnes na tiskové konferenci v Praze, i když podle svých zvyklostí finanční podmínky nezveřejnil. "Jsem rád, že jsme se dohodli už před sezonou. Začali jsme na smlouvě pracovat už v červnu a včera jsme to definitivně uzavřeli," prohlásil generální manažer Bruins Peter Chiarelli. "Patrice je velký profesionál, všestranný útočník a stále ještě mladý hráč, který se bude určitě ještě stále zlepšovat," dodal Chiarelli.

Při problémech elitního centra Marka Savarda po otřesu mozku soupeří Bergeron o pozici ve středu prvního útoku s českým hráčem Davidem Krejčím. V uplynulé sezoně se dal zdravotně dohromady poté, co jej předešlé dva roky trápily také následky otřesu mozku. V 73 zápasech základní části si připsal 52 bodů za 19 branek a 33 asistencí, dostal se i do nominace Kanady na olympiádu. Ve 13 utkáních play off zaznamenal čtyři trefy a sedm asistencí.

Bergeron měl radost, že zůstane v týmu Bruins. "Máme skvělý tým. Jsem rád, že budu jeho součástí další tři roky. Tato organizace se o mě od draftu skvěle starala i během mého zranění," uvedl vytříbený technik. "Navíc jsme s rodinou už v Bostonu doma. Chtěl jsme zůstat a jsem rád, že jsem podepsal smlouvu dřív, než bych se stal volným hráč," dodal.

Bergeronovi po této sezoně vyprší pětiletá smlouva z roku 2006 na 23,75 milionu dolarů, která mu garantuje pro nadcházející ročník 5,75 milionu dolarů. Všestranný centr za svou dosavadní kariéru v NHL nasbíral v 376 duelech 280 bodů (99+181), v 31 zápasech v bojích o Stanleyův pohár zaznamenal pět gólů a 15 asistencí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články