Hlavní obsah

Byl nervózní, měl těžké nohy, přesto Vrbata vstřelil dva góly Bostonu

Celé představení začal. Postavil se ke slavnostnímu buly před zápasem, vstřelil první gól utkání. Stal se autorem i poslední trefy. Radim Vrbata z Phoenixu zažil s NHL povedený večer v Praze. Pomohl získat první dva body nad Bostonem. "Je to příjemný, ale necítil jsem se dobře. Někdy to tak ale je, že góly přijdou, když se člověk necítí. Hlavní je, že jsme zvládli zápas. Zítra se nám bude hrát třeba o něco lehčeji," říkal v šatně po premiéře v této sezóně český útočník.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Střet českých legionářů v NHL. Vlevo Radim Vrbata z Phoenixu, vpravo bostonský David Krejčí.

Článek

Úvodní gól jste trefil ze vzduchu, lidi vás odměnili potleskem, to určitě potěší, že? Já jsem měl tečovat už první přihrávku, ale po odrazu jsem to se štěstím trefil a ono to tam zapadlo.

Překvapilo vás, že jste měli lepší vstup do zápasu, Boston se nemohl chytit. Nevím, čím to bylo. Řekli jsme si, že na ně chceme vlítnout a uvidíme, co to přinese. Důležitý bylo, že jsme dali první gól.

Vstřelil jste i druhý, přitom mohly být i tři... Ta tyčka mě mrzí hodně, dostal jsem nádhernou přihrávku, škoda.

Ceníte si gólů více, že jste je dal právě v Praze? Určitě to je lepší než minule s Tampou (před dvěma lety v Praze pozn. aut.), ale na druhou stranu to nepřeceňuji, fakt jsem se necítil dvakrát dobře.

Může za to třeba cestování? V Rize jsme cestovali paradoxně celý den (Phoenix zde hrál v týdnu přípravný zápas pozn. aut.). Tam se mi na velkém hřišti lehce bruslilo. Dneska jsme přes den spali, ale nohy jsem měl trochu těžký.

Byl jste nervózní, hrál jste přece jen před českým publikem? Snažil jsem se od toho oprostit, ale stejně to přišlo. Do gólu nervozita trochu byla.

Věděl jste, kde sedli rodiče, brácha? Na rozbruslení jsem se podíval.

Co říkáte atmosféře? Byla lepší než před dvěma lety, kdy tu hrála Tampa a Rangers? Proti minule o sto procent lepší. Lístky byly seřazené, aby lidí z Phoenixu byli u sebe. Takové jakoby kotle.

Reklama