Hlavní obsah

Chára se před zápasy v Praze upsal Bostonu do roku 2018

PRAHA

Slovenský hokejový obránce Zdeno Chára podepsal s Bostonem novou sedmiletou smlouvu, která ho má v týmu udržet do léta roku 2018. Po vypršení kontraktu bude kapitánovi Bruins 41 let. S 206 centimetry nejvyšší hráč v historii NHL se v minulých dnech svěřil, že by rád hrál třeba až do 45 let.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejista Bostonu Zdeno Chára na Staroměstském náměstí

Článek

Prodloužení smlouvy s Chárou oznámil generální manažer Peter Chiarelli těsně před utkáním v Praze, kde vstoupil Boston do nové sezony prohrou s Phoenixem. Zástupci Bruins finanční podmínky kontraktu nezveřejnili, ale podle zámořských médiích by si měl rodák z Trenčína díky nové smlouvě vydělat celkem 45,5 milionu dolarů.

"Zůstat v Bostonu bylo mou prioritou. Už od chvíle, kdy jsem do Bostonu přišel a podepsal první smlouvu, tak mojí úlohou a cílem bylo dovést tento tým na úroveň, aby se mohl ucházet o Stanley Cup. Myslím, že poslední roky jsme to i dokazovali, i když nám trochu chybělo štěstí," řekl Chára na dnešní tiskové konferenci v Praze. "Chtěl jsem určitě víceletý kontrakt a chci hrát i poté, co tento vyprší," potvrdil.

Slovenský bek se netají spokojeností s působením v týmu Bruins. "Cítím se v týmu i ve městě velmi dobře a jsem všem v klubu včetně spoluhráčů vděčný. Doufám, že se mi povede Stanleyův pohár v Bostonu vyhrát. To je můj cíl a těším se, že to dokážeme," doplnil Chára.

"Pro všechny v klubu je to skvělá zpráva. Jeho schopnosti a osobnost pomáhají tomuto týmu stát pevně na zemi, je naším lídrem v kabině i na ledě. Jde ostatním příkladem a nyní je na nás pokračovat ve stavbě týmu okolo něho," uvedl kouč Claude Julien.

V současnosti má slovenská hvězda Bruins roční plat 7,5 milionu dolarů, v budoucnosti si o jeden milion pohorší.

Chára načíná svou třináctou sezonu v NHL a pátou v Bostonu, v jehož dresu si v loňském roce vysloužil Norrisovu trofej pro nejlepšího obránce zámořské ligy. V základní části soutěže má na kontě 847 zápasů s bilancí 111 branek a 252 asistencí.

Reklama

Související témata: