Hlavní obsah

Pavelec: Pamatuju si hymnu, světla... A pak jsem se probral v sanitce

Marek BurkertPrávo

Jen necelé tři minuty hájil branku Atlanty v zápase s Washingtonem. Najednou prásk a všude byla tma. Ondřej Pavelec se bezvládně zřítil k zemi a vůbec neměl ponětí, že v hledišti na něj v tichu zírají vyděšení fanoušci a po ledě kmitají doktoři a maséři. Vědomí nabral až v sanitce. Co se vlastně přihodilo, třiadvacetiletý gólman netuší. A nevědí to zatím ani lékaři.

Foto: ČTK/AP

Brankář Atlanty Ondřej Pavelec je v bezvědomí odvážen z ledu na nosítkách.

Článek

Váš kolaps vyděsil spoustu lidí. Už vám doktoři řekli, co bylo jeho příčinou?

Zatím ne. Nechali si mě v nemocnici, kde je kolem mě docela frmol. Dělali mi spoustu vyšetření. Byl jsem asi čtyři hodiny v tunelu na magnetické rezonanci, na EKG. Už jsem z toho docela utahanej. Ale všechny výsledky jsou zatím negativní, což je dobrý. Ještě mi chtějí udělat stresový a zátěžový test, tak uvidíme...

Co si z toho zápasu vybavujete?

Pamatuju si hymnu, světla... No a pak až sanitku, kde jsem trochu přišel k sobě.

Thrashers vydali komuniké, že jste utrpěl otřes mozku. Je to tak?

Ano, je. Od toho pádu na led. Doktoři se ale snaží přijít na to, jestli jsem ho náhodou neměl už předtím. Ale to bych nejspíš věděl.

Předem jste tedy vůbec netušil, že je něco v nepořádku?

Ne, ne. Všechno probíhalo normálně. Samozřejmě, že nějaký napětí tam bylo. Konal se první zápas sezóny, ve kterém jsem měl chytat, ale to jsem zažil už loni. Fakt nevím, je to divný.

Už se objevily spekulace o únavovém syndromu, takže to můžete vyloučit?

Žádné příznaky jsem neměl. Když jsem tu situaci ale viděl v televizi, tak jsem byl rád, že se mi to stalo při zápase, když je všude spousta doktorů. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdybych byl v tu chvíli sám doma.

Kompletní rozhovor najdete v pondělním vydání deníku Právo.

Reklama

Související témata: