Hlavní obsah

NHL nabrala směr Amerika, show za 100 miliónů korun se vrací z Prahy domů

PRAHA

Měsíce připravovaná show za sto miliónů korun skončila, zatáhla oponu. NHL se vrací zpátky do své domoviny. Z Česka do Ameriky. V neděli se rozloučila druhým utkáním, které o víkendu nabídla pražská O2 arena. V odvetě mezi Phoenixem a Bostonem se radoval i druhý tým. Medvědi porazili Kojoty 3:0. V sobotu byl výsledek opačný 2:5.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Krejčí z Bostonu před brankářem Thomasem z Phoenixu ve druhém pražském utkání NHL.

Článek
Fotogalerie

Už během utkání se vše připravovalo na přesun, dvě letadla už byla pro oba týmy připravena. Ty hned po zápase čekal přesun do Ameriky. „Tento projekt splnil naše očekávání, jsme velmi spokojeni,“ svěřil se Miroslav Černošek z České sportovní, která akci pořádala. Podle jeho slov i finanční hledisko doznalo kladných čísel.

 „NHL potvrzuje, že naše organizace je nejúspěšnější. Byli jsme nadšeni, je to úspěch,“ přidal se Vladimír Šafařík z pořádající agentury. Na mysli měl další dvě evropská města, kde letos sezóna pro zámořská mužstva začínala - Švédsko a Finsko. Tedy příští rok další český návrat a díl třetí? "Jsme v kontaktu, ale NHL nejdříve musí vše vyhodnotit. Hned zítra máme další jednání,“ naznačil Šafařík o možné další budoucnosti pořádání utkání zámořské ligy v Praze.

Wheeler z Bostonu (vlevo) v souboji z Doanem z Phoenixu ve druhém pražském utkání NHL.foto: Právo/Jan Handrejch

Je příští rok ale opravdu reálný? To je otázka, na kterou nyní není odpověď. Podle Černoškových slov jeho agentura přemýšlí i o jiných akcích na rok 2011. Zmínil například volejbal. Dále závisí na nabídce NHL a sponzorech.

Na gól se čekalo přes půl zápasu

V neděli ale měl hlavní slovo ještě hokej. Mnoha gólů se diváci ve druhém utkání nedočkali. Polovinu utkání hráli hlavní roli brankáři. První gól padl až po pětatřicáté střele, to časomíra ukazovala 33. minutu. Boston se poprvé ve víkendové sérii dostal do vedení. To pojistil ještě v poslední minutě druhé třetiny.

V závěrečné dvacetiminutovce hráči Bostonu jen potvrdili, že si i oni z Evropy odvezou vítězství. Přidali ještě jednu trefu. Obě mužstva se tedy podělila, každé si připsalo do tabulky 2010/2011 dva body.

NHL zanechala v Česku lepší dojem než před dvěma lety, fanoušci se v hledišti daleko více bavili, v akci viděli čtyři Čechy. Vrbatu, Průchu a Hanzala v dresu Phoenixu a Krejčího v Bostonu. V roce 2008 padlo mezi Tampou Bay a Rangers celkem šest gólů, letos deset. Co bude příště? Bude vůbec? A kdy? Během několika týdnů by měl přijít posun v jednáních.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články