Hlavní obsah

Zažil jsem tady nepopsatelné zážitky, loučil se s domovem dojatý Krejčí

Pot z něj stékal, výstroj sundával v poklusu a horda novinářů přitom netrpělivě čekala na jeho slova. Ta poslední na české půdě. David Krejčí musel nejdříve naházet výstroj do tašky, ta za pár minut nabrala směr letiště, NHL spěchala domů. On jí následoval, stejně jako celá ekipa Bostonu, který na druhý pokus porazil v Praze Phoenix. "Máme dva body. Nebyl jsem nervózní, to jen když hrála hymna, tak jsem byl nervózní, ale když jsem šel na buly, tak jsem myslel na hokej," přiznal se první centr Medvědů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Krejčí uniká Oliveru Ekman-Larssonovi z Phoenixu.

Článek

Po utkání jste mával divákům v O2 areně. Jaké si vezete do Ameriky zážitky z českého pobytu? Je to něco nádherného, strašně jsem si to užil, fanoušci vytvořili skvělou atmosféru. Byla tady celá rodina, nejbližší kamarádi, toho si hodně vážím.

Mrzí vás, že jste nedal gól? Měl jsem hodně šancí, ale naše lajna hrála docela dobře, dali jsme pár gólů. Jde o týmový sport, ale trochu mě to mrzí, ale to se stane.

Jste spokojený se svoji hrou? Já nejsem od toho, abych dával góly, i když bych chtěl dát aspoň dvacet za sezónu. Připravil jsem nějaké, za to jsem šťastný. Někdy góly prostě nepadají, jindy to tam zase spadne. Jsem rád za dva body, budeme mít dobrou cestu do Bostonu.

David Krejčí se raduje po vstřelní gólu Jedličkovu ústavu při street hokeji na Staroměstském náměstí.foto: Právo/Milan Malíček

Pokud byste měl vybrat jeden moment z týdnu v Česku, který by to byl, na který si za pár let vzpomenete? To je strašně těžké říct, ale určitě zápas v Liberci, také když tu byla moje rodina, kamarádi. S týmem jsme chodili po Praze, byli jsme na večeřích. Prostě nepopsatelné zážitky každý den.

Mrzí vás, že je konec? Mrzí, ale už se také těším do Bostonu, kde mám kamarády. Jsem strašně rád, že jsem tady mohl být, hodně týmům z NHL se to nepodaří, já tu byl týden.

A co třeba návrat a vše zažít podruhé? Byl bych rád, kdyby požádali Boston. Určitě to ale v příštích letech nebude, ale třeba za pět, šest, sedm let by se to mohlo povést, nebo přijde nějaký trejd.

Reklama

Související témata: