Hlavní obsah

Colorado zvítězilo v NHL na ledě Detroitu po nájezdech

Hokejisté Colorada v úterním utkání NHL třikrát srovnali vedení Detroitu a nakonec na soupeřově ledě zvítězili 5:4 po samostatných nájezdech. Penaltový rozstřel, v němž se neprosadili čeští útočníci Jiří Hudler ani Milan Hejduk, rozhodl v šesté sérii Brandon Yip.

Foto: John Ulan, ČTK/AP

Hokejista Milan Hejduk (vpravo) oslavuje se spoluhráčem z Colorada Mattem Duchenem gól v utkání proti Edmontonu.

Článek

Utkání se nevydařilo třetí útočné řadě Red Wings: Mike Modano, Hudler a Dan Cleary byli u tří inkasovaných gólů. Při druhé brance Colorada český útočník společně s obráncem Ruslanem Salejem neudržel puk na útočné modré čáře, čehož využil ke snížení na 2:3 Ryan O´Reilly. "Moc nám to pomohlo. Ten gól nás dostal zpět do hry," pochvaloval si trenér Avalanche Joe Sacco.

Naopak jeho protějšek Mike Babcock, jenž tento týden prodloužil s detroitským klubem smlouvu až do léta 2015, lamentoval nad chybami, které jeho svěřenci udělali. "První tři góly padly po našich ztrátách. A pokud se nepletu, tak i čtvrtý gól nám dali po naší ztrátě. To se nesmí stávat, častokrát to končí gólem. Oni tolik nechybovali," řekl Babcock.

Navíc se příliš často nestává, aby se soupeři povedlo přestřílet Detroit, zvláště na jeho kluzišti. Colorado zaměstnalo brankáře Howarda 38 ranami, zatímco Budaj musel řešit o deset střel méně.

"Snažili jsme se hrát jednoduše a ono to fungovalo. Přehrávali jsme je," prohlásil útočník Colorada David Jones, který v zápase vstřelil dva góly. Druhým zásahem srovnal na 4:4 a vítěze utkání musely určit nájezdy.

V nich měli hosté štěstí, když Budaj neinkasoval i díky tyčím, které trefili Modano a Johan Franzén, další dvougólový střelec utkání. "Měl jsem několikrát štěstí. Ale tak už to bývá. Občas to tam spadne, někdy ne. Tentokrát jsem byl trochu lepší než oni. Je to povzbuzující," dodal slovenský brankář.

V den utkání ukončil hráčskou kariéru sedmatřicetiletý útočník Kirk Maltby, který si v letošním přípravném kempu nevybojoval místo v hlavním týmu. Maltby, který odehrál 14 z 16 sezon v Detroitu, se následně rozhodl odmítnout možnost zahájit nový ročník na farmě. Red Wings, s nimiž se čtyřikrát radoval ze zisku Stanley Cupu, ale neopouští. Bude jedním ze skautů týmu.

Hokejisté Los Angeles dvě třetiny marně dobývali branku Atlanty. V závěrečné části se ale dvakrát prosadil Ryan Smyth, třetí gól připravil Jarretu Stollovi a Kings otočili z 0:1 na konečných 3:1. "Po druhé třetině jsme si v kabině řekli ty správné věci," podotkl Stoll.

"Bylo frustrující, že jsme nedokázali skórovat. Měli jsme šance, ale nepřálo nám štěsti. V poslední části se k nám ale přiklonilo. Alespoň můj gól byl rozhodně šťastný," přiznal Stoll, autor vítězně branky. Jeho střelu nešťastně tečoval do vlastní sítě při obranném zákroku Ron Hainsey.

Detroit - Colorado 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 1:2 - 0:0)
Branky: 3. a 34. Franzén, 23. Dacjuk, 48. Eaves - 17. a 52. D. Jones, 40. O'Reilly, 45. Winnik, rozh. nájezd Yip. Střely na branku: 28:38. Diváci: 19.651.
Los Angeles - Atlanta 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Branky: 44. a 60. Smyth, 47. Stoll - 23. Thorburn. Střely na branku: 35:32. Diváci: 18.118.

Reklama

Související témata: