Hlavní obsah

VIDEO: Modano přijel poprvé do Dallasu, fanoušci mu tleskali vestoje

Jirka G. NovákSport.cz

Mike Modano poprvé zažil, jaké to je přijet do Dallasu jako soupeř. Ve čtvrtek si slavný hokejový útočník zahrál proti klubu, ve kterém strávil dlouhých 20 let svého života a fanoušci ho zde milovali. Jejich přízeň neztratil ani včera, přestože měl na sobě dres konkurenčního Detroitu. Domácí sice vyhráli zápas 4:1, ale veškerá pozornost byla upřena na bývalého kapitána Stars.

Foto: ČTK/AP

Mike Modani zdraví fanoušky v Dallasu

Článek

Ve čtvrtek uviděli obrázek, který by si ještě loni žádný z fanoušků Dallasu nedokázal ani představit. Jejich oblíbenec na sobě neměl dres domácích Stars, dokonce neměl ani tradiční číslo devět. Devítku totiž v Detroitu nosil Gordie Howe, toto číslo nemůže nikdo používat už od roku 1972. Modano tak má dres číslo 90.

Jakmile se ale jeho jméno objevilo na videokostce při představování sestavy soupeře, zněl halou American Airlines Center jásot. "Stejně to bylo zvláštní... Strávil v Dallasu 20 let v našem dresu, takže bylo trochu divné vidět ho najednou v červené a bílé kombinaci," tvrdil domácí útočník Brenden Morrow.

Během první třetiny se dokonce Modano dočkal ovací vestoje, když se na videokostce nad ledem zobrazil jeho detail jak sedí na střídačce Detroitu a nápis ´Díky, Miku´. "To bylo opravdu hezké," dojímal se po zápase Modano. "Bylo skvělé se vrátit a vidět známé tváře," dodal hráč, s nímž Dallas po poslední sezóně přestal počítat a on se nakonec upsal Detroitu.

"Byl jsem plný emocí a vzpomínek. Zažil jsem zde řadu výjimečných věcí. Pomáhal jsem dostat hokej v Texasu do povědomí místních lidí, bylo fajn zde hrát. Jsem rád, že k tomu došlo na začátku sezóny a mohu se teď soustředit na další zápasy," prohlásil na závěr Modano, jenž se do statistik zapsal jen třemi střelami na branku.

I tak jej ale bezesporu po konci aktivní kariéry nemine místo v dallaské síni slávy. A určitě nejen tam. Během 20 let v Minnesotě a poté Dallasu Modano v NHL nastřílel  557 gólů a připsal si 1359 kanadských bodů, nejvíce ze všech hokejistů, kteří se kdy v USA narodili.

Reklama

Související témata: