Hlavní obsah

Vokoun vychytal v NHL další čisté konto, Plekanec rozhodl o výhře

PRAHA

Hokejový brankář Tomáš Vokoun si v zámořské NHL připsal čisté konto ve druhém utkání za sebou. Po týmu Calgary byla obrana Floridy v čele s českým gólmanem, který kryl 29 střel, nepropustná i pro Tampu Bay a Panthers před vyprodaným hledištěm zásluhou čtyř branek v úvodní části nakonec zvítězili 6:0. Jeden gól a dvě asistence zaznamenal Rostislav Olesz a jednu přihrávku si připsal i Radek Dvořák.

Foto: Dan Riedlhuber , Reuters

Ilustrační foto. Tomáš Vokoun.

Článek

Svou druhou brankou v utkání dostal Milan Michálek Ottawu na ledě Montrealu do vedení 3:1, ale v dalším průběhu zápasu zúročili Canadiens střeleckou aktivitu a porazili soupeře 4:3. Na obratu se podílel Tomáš Plekanec, který si připsal asistenci u třetí branky týmu a v 57. minutě vsítil vítězný gól.

Výsledky NHL
Montreal - Ottawa 4:3, New Jersey - Boston 1:4, NY Islanders - Colorado 5:2, Philadelphia - Pittsburgh 1:5, Florida - Tampa Bay 6:0, Minnesota - Columbus 2:3, Dallas - St. Louis 3:2 po sam. nájezdech, Chicago - Buffalo 4:3, Phoenix - Detroit 1:2 v prodl., Nashville - Washington 2:3 v prodl., Calgary - Edmonton 5:3 a San Jose - Atlanta 2:4

Reklama