Hlavní obsah

Hokejista Prospal půjde v úterý na operaci s kolenem

Hokejový útočník Václav Prospal se v úterý podrobí operaci pravého kolena, kvůli kterému v nové sezóně NHL ještě nezasáhl do hry. Chirurgický zákrok má podle zámořských médií lékařům definitivně objasnit příčinu Prospalových potíží a závažnost poškození kloubu. Na základě toho se vedení New York Rangers dozví, jak dlouho bude svého alternujícího kapitána postrádat.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Ilustrační foto. Václav Prospal (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem z New York Rangers Ryanem Callahanem z branky.

Článek

Deník New York Post už dříve označil za velmi pravděpodobné, že Prospal se nakonec bude muset podrobit vážnějšímu zákroku, po němž přijde o většinu sezony, ne-li o celou.

Prospal měl potíže s kolenem už v minulém ročníku, kdy po prosincové artroskopii vynechal sedm utkání. Bolesti ho trápily i během letní pauzy a zmeškal všechny přípravné zápasy na novou sezonu.

Týmu Jezdců v pátečním utkání proti Torontu přibyly na marodku další dvě opory. Kapitán Chris Drury si hned v prvním utkání po návratu na led stejně jako v přípravě zlomil prst na ruce a má před sebou čtyři až osm týdnů klidu. Slovenský kanonýr Marián Gáborík si zase vykloubil rameno a čeká jej až čtyřtýdenní pauza.

Reklama