Hlavní obsah

Vokoun opět vychytal v NHL čisté konto. Podruhé za sebou

PRAHA

Tomáš Vokoun nedostal v zámořské NHL podruhé za sebou žádný gól. Po týmu Calgary nevyzrála na českého gólmana a obranu Floridy ani Tampa Bay. Panthers před vyprodaným hledištěm zvítězili 6:0 díky čtyřem gólům v první třetině, Vokoun kryl 29 střel. Gól a dvě asistence zaznamenal Rostislav Olesz, jednu přihrávku si připsal i Radek Dvořák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Vokoun

Článek

Florida hrála poprvé v sezóně doma a přivodila soupeři první porážku. "Odehráli jsme další skvělý zápas. Kluci hráli výborně v obraně, v útoku byli hladoví po gólech a byli důrazní v prostoru okolo soupeřovy branky. Zápas jsme si užili, v kabině je teď dobrá nálada," řekl Vokoun. Muž zápasu vychytal svoji jubilejní čtyřicátou nulu v soutěži a prodloužil aktuální neprůstřelnost na 125 minut.

Milan Michálek se zapsal dvakrát mezi střelce Ottawy v utkání na ledě Montrealu a po jeho druhé trefě vedli hosté 3:1. Ale potom už skórovali jen Canadiens a zvítězili 4:3. Na obratu se podílel Tomáš Plekanec, který si připsal asistenci u třetí branky a v 57. minutě dal vítězný gól.

Puk si dáváme dobře, ale některé věci můžeme zlepšit, řekl Plekanec

Velký podíl na rozhodující trefě měl Andrej Kosticyn, jenž udělal před brankou Ottawy rozruch a český útočník mohl dopravit odražený kotouč do klece. "Naše lajna je o hodně silnější, když hraje s ním. Odvádí dobrou práci. Hodně střílí, chodí do tvrdých osobních soubojů a nebojí se jít i před branku. Dnes asi třikrát nebo čtyřikrát se středem hřiště probil k brance a vytvořil tím pro nás prostor ke střelbě," pochvaloval si spolupráci Plekanec.

Český útočník společně s křídly Kosticynem a Michaelem Cammallerim hýřili aktivitou a vyslali na soupeře 15 střel, jen o čtyři méně než celý tým Ottawy. Slabinou jsou zatím ale přesilové hry, v nichž Montreal v dosavadní sezoně skóroval jenom jednou. "Puk si dáváme dobře, ale některé věci můžeme zlepšit. Potřebujeme na tom zapracovat," prohlásil Plekanec.

Michal Neuvirth stál opět v brance Washingtonu, ačkoliv trenér Bruce Boudreau zvažoval nasazení uzdraveného Semjona Varlamova. Český gólman se v Nashvillu odvděčil za důvěru dalším spolehlivým výkonem, zneškodnil 37 střel a pomohl ke čtvrtému vítězství v řadě. Capitals vyhráli 3:2 v prodloužení, přestože po dvou třetinách prohrávali o dvě branky. Gólový deficit srovnal v 53. minutě český útočník Tomáš Fleischmann, vítěznou trefu pak zařídil Brooks Laich. Predators se opět museli obejít bez Martina Erata, byť už po problémech se zády začal s tréninkem.

Útočník Aleš Hemský otevřel skóre kanadského derby mezi Edmontonem a domácím Calgary, ale k vítězství jeho trefa nevedla. Oilers celkem třikrát ztratili jednogólové vedení a prohráli 3:5. Misku vah strhl v poslední třetině definitivně na stranu Flames Jarome Iginla, který po úvodních třech zápasech začínal být s parťáky z formace Ollim Jokinenem a Alexem Tanguayem středem kritiky, neboť neměli na kontě ani jeden kanadský bod.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články