Hlavní obsah

VIDEO: Táta mu daroval lístek na NHL a hokejista ho téměř strhl z tribuny

PRAHA

James Engquist je velkým hokejovým fanouškem. S bratrem dostali od otce lístky na NHL. Šlo o dárek přímo za střídačku Vancouveru. Navíc přímo vedle tunelu, ze kterého hráči přichází na led. Tedy vše na dlani. Ale zápas s Minnesotou měl černou kaňku. Útočník Rick Rypien se popral dvakrát na ledě, cestou do šatny nečekaně vystartoval i na Jamese Engquista. Nadšení z úterního večeru v mžiku zmizelo.

Foto: Sport.cz

Bitkař Vancouveru Rick Rypien se sápe po fanoušcích Minnesoty.

Článek

„Byla to bláznivá noc, to je jisté,“ řekl poté fanoušek pro StarTribune.com. „Jen jsem stál a tleskal, když byl vyhozen. Byl mimo, nekontroloval se. Řekl jsem mu: To bylo profesionální... Jemu se zřejmě nelíbil můj komentář, chytil mě a skoro mě přetáhl přes zábradlí. Kdyby tam nebyl můj bratr, tak by mě pravděpodobně stáhl.“ vysvětloval Engquist inkriminovanou situaci.

Sám chápe, že během pár vteřin hrály svoji roli emoce a frustrace ze zápasu. „Ale pro toto není žádná omluva.“

Celá tato událost se hned rozšířila na internetu. Engquist potom div nestačil zvedat telefon, poskytl několik rozhovorů, psali mu přátelé.

Ještě v době zápasu byli oba bratři v doprovodu přemístění na jiné místo v hale. „Navštívil jsem hodně hokejových zápasů, ale napadení fanouška jsem zažil poprvé.“

Engquist doposud neobdržel žádnou omluvu od NHL, klubu ani Rypiena. Co bude následovat? V úvahu připadá prý i řešení právní cestou. „Nemám s tím zkušenosti, ale byl jsem napaden, je to nešťastná událost,“ dodal osmadvacetiletý fanoušek, který se v pátek dozví o trestu pro hříšníka, kterému NHL už zastavila činnost.

Reklama