Hlavní obsah

Pavelec poprvé po kolapsu chytal, prohře farmy Atlanty nezabránil

CHICAGO

Český hokejový brankář Ondřej Pavelec odchytal necelé tři týdny po kolapsu na ledě v dresu Atlanty z úvodu NHL první zápas. V nižší AHL však nezabránil středeční porážce farmářského týmu Chicago Wolves s Oklahomou City 1:4. Třiadvacetiletý letošní mistr světa z Kolína nad Rýnem dostal hned v první třetině z úvodních deseti střel tři branky. Dalších 12 pokusů soupeře už kryl a poslední gól inkasoval jeho tým při power play.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Ondřej Pavelec na srazu hokejové reprezentace

Článek

Chicago přitom mělo v utkání střeleckou převahu, ale v úvodní části překonal Pavelce v 11. a 14. minutě Alexandre Giroux a v 29. minutě zvýšil na 3:0 v přesilovce Colin McDonald. V závěrečné třetině snížil Spencer Machacek, ale vteřinu před koncem dovršil výsledek Liliam Reddox, což už Pavelec sledoval ze střídačky.

Kladenský odchovanec omdlel v pátek 8. října po 145 vteřinách úvodního utkání Atlanty v sezoně proti Washingtonu. Při pádu na led utrpěl otřes mozku a strávil dva dny v nemocnici, kde se podrobil sérii testů. Podle lékařů byla příčinou jeho kolapsu dočasná ztráta vědomí vznikající při dlouhém stání vinou kritického poklesu průtoku krve mozkem.

Pavelec se vrátil minulý týden v úterý s Atlantou k tréninku na ledě a následně jej vedení Thrashers v pondělí stáhlo z listiny zraněných hráčů. O den později jej poslalo na rozchytání do AHL. Za Wolves předtím český gólman nastupoval v sezonách 2007/08 a 2008/09, v roce 2008 získal v dresu Chicaga Calder Cup.

V minulém ročníku už se Pavelec naplno prosadil do kádru Atlanty. V NHL má na kontě 62 utkání s průměrem 3,32 inkasované branky na zápas, úspěšnost zákroků 90,2 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

Reklama