Hlavní obsah

Návrat do Detroitu se nedaří podle plánu, Hudler skončil na tribuně

PRAHA

Místo na střídačku zamířil na tribunu. Jiří Hudler se nevešel v posledním utkání do sestavy Detroitu proti Nashvillu. Důvod je jasný. Český útočník neplní představy trenéra. V osmi zápasech si připsal jen tři asistence. Návrat po ročním působení v ruské KHL je pro šestadvacetiletého útočníka nečekaně tvrdý. „Samozřejmě nejsem rád, ale je to rozhodnutí trenéra,“ citoval Detroit Free Press olomouckého rodáka.

Článek

Kouč Mike Babcock nebyl spokojený s třetím útokem - Hudler, Modano, Cleary. Proto se rozhodl pro změnu. „Nevím, co na to říct. Musím tvrdě trénovat, to je automatické. Nic se ale nemění, je začátek sezóny,“ dodal v rozpacích forvard, který loni hrál Kontinentální ligu v Dynamu Moskva.

Rok předtím v Detroitu prožil nejpovedenější sezónu v NHL. Získal 69 bodů ve 105 zápasech, přesto odešel do Ruska. A to ze dvou důvodů. Čekal více prostoru na ledě, a také lepší finanční podmíky.

V sobotním utkání Hudlera nahradil uzdravený Justin Abdelkader. „Myslím, že Hudler dostal šanci na začátku, chci zkusit i Abdelkadera,“ nechal se slyšet trenér Rudých křídel.

Už před pár dny Babcock povídal, že Hudler má potenciál, aby se stal hvězdou zámořské soutěže, ale bez práce to zkrátka nepůjde. „Musí pracovat, hrát s pukem a udržet ho. Minulý rok byl v Evropě, potřebuje čas,“ řekl také Babcock. Dlouho mu trpělivost nevydržela, Hudler se nevešel do sestavy. Co bude dál...

Reklama

Související témata: