Hlavní obsah

Hokejový útočník Briere z Philadelphie dostal trest na tři zápasy

Hokejový útočník Daniel Briere z Philadelphie byl vedením NHL potrestán zákazem startu ve třech zápasech. Třiatřicetiletá opora Flyers bude pykat za krosček na Franse Nielsena z New Yorku Islanders ze sobotního domácího utkání. Briere také přijde o 237.804 dolarů (asi 4,2 milionu korun) ze svého ročního sedmimilionového příjmu.

Foto: Jim Young , Reuters

Danny Briere z Philadelphie překonává brankáře Chicaga

Článek

Dvojnásobný mistr světa nesměl nastoupit v pondělním utkání s Carolinou, vynechá také čtvrteční duel s New Yorkem Rangers a sobotní další duel s Islanders, tentokrát na Long Islandu. "Mysleli jsme, že dostane tak jeden nebo dva zápasy, ale dostal tři a bude nám hodně chybět," řekl trenér Flyers Peter Laviolette.

Briere si připsal v této sezoně v 11 zápasech osm bodů za šest branek a dvě asistence. Nielsena fauloval po vhazování v obranném pásmu Islanders minutu před koncem za rozhodnutého stavu 6:1 pro Flyers.

Následně na Briera vystartoval gólman Rick DiPietro, svého spoluhráče šel zase bránit Daniel Carcillo. Briere dostal trest na pět minut a do konce utkání, celkem bylo v zápase rozdáno 120 trestných minut, z toho 73 na straně Islanders.

Reklama

Související témata: