Hlavní obsah

V NHL by mohli trenéři dostat možnost přezkoumání gólové situace

Generální manažer hokejistů Floridy Dale Tallon chce v zámořské NHL iniciovat zavedení takzvané "trenérovy výzvy". Šlo by o možnost každého kouče využít jednou v zápase přezkoumání sporné brankové situace na videu. Tallon chce podle informací společnosti TSN návrh oficiálně předložit na úterním setkání generálních manažerů v Torontu.

Foto: Chris Young, ČTK/AP

Trenéři v NHL budou možná mít příležitost nechat přezkoumat gólové situace

Článek

Tallonův návrh obsahuje také základní kritéria pro možnost využití "trenérovy výzvy". K přezkoumání situace na videu by mohl kouč týmu sáhnout pouze v případech, kdy padne gól, navíc ve stanoveném časovém limitu.

Podle další podmínky by tým musel mít stále k dispozici oddechový čas, aby mohl této varianty využít. Pokud by uspěl, time-out by mu zůstal i nadále, v opačném případě by však o něj mužstvo přišlo.

Tallona k nápadu inspirovala situace z nedávného utkání Panterů v Torontu, kde útočník Colton Orr, hájící barvy domácích Maple Leafs, před svým gólem na 2:1 v 51. minutě nedovoleně bránil ve hře floridskému brankáři Scottu Clemmensenovi. Orr svou trefou zápas rozhodl, ale vedení NHL později připustilo, že branka neměla platit a Orr měl být místo toho vyloučen.

Manažer Tallon přiznává, že by nebylo úplně jednoduché stanovit přesně specifika, kdy a za jakých okolností by bylo možné výzvu k přezkoumání situace využívat. Podle jeho názoru by se ovšem touto možností měla NHL zabývat. I proto již předal svůj požadavek šéfovi hokejových operací slavné soutěže Colinu Cambellovi.

Reklama

Související témata: