Hlavní obsah

Útočník Gurjanov podepsal novou smlouvu s Dallasem

Ruský hokejový útočník Denis Gurjanov podepsal novou dvouletou smlouvu s Dallasem, jemuž v minulé sezoně NHL pomohl k postupu do finále Stanleyova poháru. Třiadvacetiletý hráč si celkově vydělá 5,1 milionu dolarů. Nové smlouvy uzavírají i další hokejisté.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Rodáka z Togliatti Gurjanova draftovali Stars v roce 2015 v prvním kole jako celkově dvanáctého hráče. V NHL doposud odehrál 86 zápasů, ve kterých vstřelil 21 branek a přidal 12 asistencí.

Pevnou součástí sestavy Dallasu se Gurjanov stal až v minulé sezoně, v níž odehrál 64 utkání a nasbíral 29 bodů. V 27 duelech play off poté přidal devět branek a sedm asistencí. Byl tak šestým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Útočník Virtanen bude i nadále hrát ve Vancouveru

Kanadský útočník Jake Virtanen bude i nadále oblékat v NHL dres Vancouveru. Čtyřiadvacetiletý juniorský mistr světa z roku 2015 se domluvil s Canucks na podmínkách nové dvouleté smlouvy, která mu zajistí celkový příjem 5,1 milionu dolarů.

Virtanen hraje za Vancouver od roku 2015 a dosud v elitní kanadsko-americké soutěži nastoupil v 279 zápasech, ve kterých vstřelil 50 branek a přidal 45 asistencí. Dva góly a asistenci přidal v 16 utkáních play off. Canucks si jej v roce 2014 vybrali v prvním kole draftu jako celkově šestého hráče.

Reklama

Související témata: