Hlavní obsah

VIDEO: Krejčího po ráně do hlavy sbírali z ledu

Našlapaná bostonská TD Garden najednou ztichla. První centr Bruins David Krejčí se v sobotním zápase se St. Louis po ostrém střetu s T.J. Oshiem praštil hlavou o mantinel. A na ledě se objevila i trocha krve.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Centr Bostonu David Krejčí (vpravo) je ošetřován po tvrdém střetu s T.J. Oshiem ze St. Louis.

Článek

Klub, jak bývá zvykem, nevydal o stavu českého hokejisty bližší zprávu, ale Krejčí utrpěl minimálně lehký otřes mozku, na hlavě má také tržnou ránu. „Zatím nevíme, jak moc je to vážné,“ tvářil se zasmušile bostonský kouč Claude Julien. Podle deníku Boston Globe by měl Krejčí vypadnout ze sestavy minimálně na týden.

Kritická chvíle nastala po necelé minutě prodloužení. „Šli jsme oba proti puku. Snížil jsem těžiště, zdálo se, že mě chce taky trefit. Mám pocit, že jsem měl loket dole,“ popisoval situaci Oshie, který Krejčího nabral levým ramenem. „Snad se nestalo nic vážného a bude brzy v pořádku,“ doufal bijec v barvách Blues.

Krejčí byl na ledě ošetřován, nakonec z něj sice odjel po svých, ale museli ho podpírat spoluhráči Zdeno Chára a Andrew Ference. „Nejsem si jistý, jestli ho zranil soupeř, nebo spíš náraz o mantinel,“ řekl slovenský kapitán Bruins.

Fanoušci Bostonu jsou ale na podobné zákroky hodně hákliví. V březnu inkasoval podlý úder do hlavy od Cooka z Pittsburgu útočník Medvědů Marc Savard. Další centr Patrice Bergeron dokonce vynechal celou sezónu, když ho v říjnu 2007 přirazil k mantinelu Jones z Philadelphie. Trpké zkušenosti s Flyers má i Krejčí, jemuž jejich kapitán Richards v letošním play off vykloubil zápěstí, Boston pak ztratil vedení 3:0 na zápasy a 24letý Čech musel na operaci.

„Je to hodně tvrdé, zvlášť pro Davida, který se zrovna z jednoho zranění vyhrabal,“ litoval gólman Tuukka Rask. Bostonu se navíc rozpadla nejvýkonnější řada Lucic, Krejčí, Horton. Společně mají v této sezóně na kontě 31 kanadských bodů.

Reklama

Související témata: