Hlavní obsah

Šest českých hokejistů je mezi adepty na Utkání hvězd NHL

NEW YORK

Šest českých hokejistů má šanci zúčastnit se lednového Utkání hvězd NHL na základě hlasování fanoušků. Na stočlenném seznamu hráčů, z kterého mohou příznivci vybírat, figurují brankář Tomáš Vokoun z Floridy, obránci Tomáš Kaberle z Toronta a Marek Židlický z Minnesoty a útočníci David Krejčí z Bostonu, Milan Hejduk z Colorada a Aleš Hemský z Edmontonu.

Článek

Hlasování na webu NHL začne v pondělí 15. listopadu a skončí 3. ledna. Utkání hvězd se bude hrát o posledním lednovém víkendu v Raleighu v hale Caroliny Hurricanes.

Fanoušci rozhodnou tradičně o složeních základních pětek a brankářů. Zbytek účastníků Utkání All Star vybere vedení NHL. Na rozdíl od minulých let proti sobě tentokrát nebudou hrát výběry Západní a Východní konference. O tom, jaké týmy proti sobě nastoupí, pak rozhodnou kapitáni, které si vybraní hráči zvolí.

Nejvíce zástupců na seznamu má úřadující vítěz Stanleyova poháru Chicago, které má mezi stovkou hokejistů šest hráčů včetně slovenského útočníka Mariána Hossy.

Kaberle se může objevit v Utkání hvězd počtvrté za sebou a celkově popáté. Třikrát si tuto poctu užil Hejduk a dvakrát Vokoun.

Reklama