Hlavní obsah

Útočník Calgary Brett Sutter napadl v opilosti taxikáře

SCOTTSDALE

Hokejový útočník Brett Sutter z Calgary napadl v noci na čtvrtek ve Scottsdale v opilosti taxíkáře. Třiadvacetiletý člen slavné hokejové rodiny udeřil muže před barem bezdůvodně pěstí tak, že mu tekla krev z úst.

Foto: flames.nhl.com

Hokej v Calgary má kvůli Brettu Sutterovi skandál.

Článek

Sutter byl převezen na policejní stanici, odkud byl asi po hodině propuštěn na kauci. Na tréninku Flames nechyběl. Jeho otec Darryl je generálním manažerem Calgary a v době incident byl na zápase turnaje Karjala mezi Českou republikou a Švédskem v Českých Budějovicích. Strýc Brent kanadský klub trénuje.

"Když jsem pomáhal panu Sutterovi do policejního auta, pořád mumlal něco, že to byl jeho nováčkovský zápas a že nic neudělal. Říkal jsem mu, že nemám ponětí, o čem mluví a on opakoval, že oslavoval svůj nováčkovský zápas," citovala zámořská média policistu, který Suttera zatýkal. Cestou do cely prý musel opilému Sutterovi pomoci do dveří. "Když se vzpamatoval, omlouval se za své chování. Vysvětloval, že hraje za Calgary a je nováčkem v týmu."

Sutter má na kontě 18 zápasů v NHL, v níž poprvé nastoupil v sezoně 2008/09. Je osmým členem rodiny, který do prestižní ligy pronikl. V tomto ročníku odehrál jen čtyři duely, naposledy 16. října proti Edmontonu. Flames nastoupili v úterý na ledě Colorada v Denveru a před pátečním vystoupení na půdě Phoenixu měli ve středu volno.

Hráči zamířili na paintball a pak pravděpodobně na večeři, kde se přijímali nováčci. "Získáváme o incidentu další informace, abychom zjistili, co se stalo," řekl mluvčí Calgary Peter Hanlon.

Reklama

Související témata: