Hlavní obsah

VIDEO: Když se chlapi poperou. Emoce v NHL, které odstartoval Čech

PRAHA

Výživný zápas si užili hokejoví fanoušci, kteří navštívili klání Rangers a Edmontonu v NHL. Hattrick Mariana Gáboríka, plejáda boxerských představení, 154 trestných minut a deset gólů. Není nad to, když se divák baví. Což nemohl říci hráč Ladislav Šmíd. Jeho tým prohrál 2:8 a on skončil po nečekaném ataku na ledě. Poté se hřiště v Madison Square Areně změnilo v nepřátelské bojiště.

Foto: Jessica Rinaldi , Reuters

Sean Avery (nahoře) se bije s Ladislavem Šmídem z Edmontonu.

Článek

„Až příští střídání,“ dostal podle svých slov český zadák odpověď na výzvu k bitce. Adresátem byl Sean Avery. A tady se stal problém. Protivník vše patrně pochopil jinak. Žádné příště. Ale teď. Dva rychlé kroky, rukavice dolů a umístěná pravačka poslala Šmída k ledu, Čech skončil na zádech. V ten okamžik měl práci rozhodčí, vmžiku musel zpacifikovat nájezdníka. Ale nečekejte žádný konec.

Avery odjížděl z ledu, byl už mimo mantinely, šel do šatny, přesto emoce nevychladly. Naopak. Téměř stokilový Theo Peckham sáhl po odcházejícím hráči. Pak už nebylo na co čekat. Do bitky se zapojili další hráči, i ti, kteří byli na střídačce.

„Jsme jeden tým, srazil ho. Potom jel kolem naší střídačky a usmíval se,“ kál se Kanaďan Peckham, který má ve své zámořské sbírce šestadvacetkrát více trestných minut než kanadských bodů.

Reklama

Související témata: