Hlavní obsah

VIDEO: Crosby si zkrátil čas na tréninku, přesnou muškou sestřelil pyramidu

Hokejka a puk. Dvě věci, kterými baví svět. I sám sebe. Ano, to stačí. Sidney Crosby je jednou z největších hokejových hvězd na této planetě. A dokazuje to nejen v zápasech NHL, ale i při tréninku, kde si dokáže zkrátit chvíle klukovským blbnutím. Třeba střelbou na pyramidu z puků. Když své dílo dokončí, jen pokrčí rameny a usměje se. Hokej je pro něj zábavou.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby (vpravo)

Článek

Kapitán Pittsburghu si naskládal na mantinel pyramidu z puků, postavil se před výzvu a konal. První rána a vrchní puk je sestřelen, druhou trefou situaci zopakuje, ve třetí sadě se ale mýlí. Co s tím?

Čtvrtou pumelicí rozbourá černou hromadu, až se jeden puk rozjede po hrazení. Co nastane? Třiadvacetiletý Crosby má připraven ještě jeden touš a ubíhající černou gumu v poklidu sestřelí.

Léta pilování z dětství se mu vyplácí. Třeba když ve čtrnácti v upravené místnosti střílel pod horní tyčku připravené branky. Když se trefil, usmíval se jako nyní. Jen za bránou zůstaly černé fleky na kotli v garáži, rozbité umyvadlo a trubky, které už nemohly plnit svoji funkci, byly jako řešeto.

I tak vyrůstal dnešní druhý hráč kanadského bodování NHL.

Reklama

Související témata: