Hlavní obsah

Hvězdou v pravý čas. Kovaljov získal 1000 bodů v NHL v čase 10:00

Klika, štěstí, náhoda? Každopádně shoda okolností, která se nedá zapomenout. V hlavní roli okamžik v NHL a ruský hokejista Alexej Kovaljov z Ottawy. Jen posuďte jeho hvězdný okamžik. V čase 10:00 si připsal 1000 bod v zámořské lize. K tomu při vstřeleném gólu zlomil hokejku. Tohle si zapamatuje prostě každý.

Foto: Fred Chartrand, ČTK/AP

Útočník Ottawy Senators Alexej Kovaljov

Článek

„Trošku unikátní způsob dosažení tisíce bodů přesně v čase 10:00, k tomu zlomená hůl, to je trochu jako vtip,“ řekl Kovaljov, který se stal 76. hráčem v NHL, který překonal tento bodový milník.

Když rodák z Tojlatti vypálil, puk letěl do branky a čepel hokejky na druhou stranu. Poté se muž s číslem sedmadvacet rozjel ke spoluhráčům. Bylo hotovo. V sedmatřiceti letech se stal třetím Rusem, který dosáhl na tuto metu. Před ním slavili Sergej Fjodorov a Alexander Mogilnyj.

Ve svém muzeu najde hůl bez problémů 

„Je pro mě těžké si vše představit, ale jsem opravdu pyšný. Přišlo dvacet textových zpráv od přátel a rodiny. Je to skvělý pocit, jen nevím, jak ho popsat,“ byl dojatý po utkání olympijský vítěz z Albertville 1992, kterému sekundoval brankář Los Angeles Kings Jonathan Quick. Ten byl totiž při jeho jubileu překonán.

„Když se podíváte do mého muzea, tak nebude těžké najít hůl, se kterou jsem dosáhl na tisící bod. Vystřelil jsem moc tvrdě. Chtěl jsem puk dostat do branky, pokud by se hokejka nezlomila, tak bych pravděpodobně protrhl síťku,“ dodal Kovaljov zámořským médiím.

Reklama

Související témata: