Hlavní obsah

Stamkos vede produktivitu NHL o dva body před Crosbym

NEW YORK

Kanadský hokejový útočník Steven Stamkos z Tampy Bay unikl díky gólu a dvěma asistencím ve středečním utkání proti New Yorku Rangers v čele produktivity NHL Sidneymu Crosbymu z Pittsburghu na dva body.

Článek

Dvacetiletá jednička draftu z roku 2008 má na kontě z 22 zápasů 38 bodů a s 21 trefami vládne i tabulce střelců, kde má náskok šesti gólů před druhým Crosbym. Ten má na kontě z 23 duelů 15 gólů a 21 přihrávek.

Třetí Alexandr Ovečkin z Washingtonu i čtvrtý Martin St. Louis z Tampy Bay ztrácejí na Stamkose po devíti bodech. Ovečkin zaznamenal v 23 utkáních deset branek a 19 asistencí, St. Louis si připsal osm přesných zásahů a 21 přihrávek.

Hejduk nejlepší z Čechů

Nejproduktivnější z českých hokejistů je na 18. místě Milan Hejduk z Colorada, který nasbíral ve 21 zápasech 23 bodů za sedm gólů a 16 asistencí. Pětadvacátý Tomáš Plekanec z Montrealu má na kontě z 21 utkání 21 bodů za osm branek a 13 přihrávek.

Brankář Ondřej Pavelec z Atlanty je po kolapsu v úvodu sezóny a následné třítýdenní pauze ve skvělé formě. Je třetí v NHL s úspěšností zákroků 94,2 procenta i s průměrem 1,84 obdržené branky na zápas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články