Hlavní obsah

Phoenix zařadil českého útočníka Průchu na listinu volných hráčů

Celek zámořské NHL Phoenix Coyotes zařadil ve čtvrtek českého hokejového útočníka Petra Průchu na listinu volných hráčů a nabídl ho tak dalším klubům. Osmadvacetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 se nevešel do sestavy Coyotes ve čtyřech z posledních pěti zápasů.

Článek

Pokud si Průchu jiný zájemce nevybere, bude pravděpodobně poslán na farmu do San Antonia do nižší AHL.

Průcha si v této sezóně, kterou začal Phoenix dvěma zápasy v Praze proti Bostonu, připsal v 11 zápasech jen jednu asistenci. V uplynulém ročníku nastupoval v české formaci s Radimem Vrbatou a Martinem Hanzalem, ale jeho místo tam nyní zaujala letní posila z Caroliny Ray Whitney a Průcha ztratil stálé místo v sestavě.

Phoenix získal Průchu loni v březnu z New Yorku Rangers spolu s Dmitrijem Kalinem a Nigelem Dawesem výměnou za Dereka Morrise. Bývalý hráč Pardubic pak v červnu prodloužil s Coyotes o dva roky smlouvu s ročním příjmem 1,1 miliónu dolarů, která mu vyprší po této sezóně a Průcha se může stát nechráněným volným hráčem.

V NHL má na kontě celkem 346 zápasů a 146 bodů za 78 branek a 68 asistencí. V 24 zápasech play off zaznamenal dva góly a tři přihrávky.

Reklama