Hlavní obsah

Havlát hraje poslední dva týdny jako Crosby

Dva týdny už předvádí výkony hodné hokejové superstar. Za tu dobu Martin Havlát posbíral v NHL čtyři góly a osm asistencí. Lehounce lepší bilanci měli jen lídři kanadského bodování Crosby se Stamkosem. Také poslední dva zápasy byly k devětadvacetiletému českému křídlu z Minnesoty štědré. V pátek Havlát zesměšňoval beky Nashvillu (2+1), o den později dvakrát asistoval při jedenáctigólové přestřelce na ledě Colorada.

Foto: Andy King, ČTK/AP

Martin Havlát v dresu Minnesoty v posledních dnech září.

Článek

Na Havláta byla radost pohledět, když proskočil mezi dvěma soupeři, natlačil se před branku a zavěsil. Vyplácí se mu větší dřina v tréninku, je sebevědomý, proti jeho obávané kličce zprava mezi kruhy jsou obránci opět bezmocní.

Našel dobré parťáky

„Marty předváděl skvělé věci,“ žasl po utkání s mužstvem Nashvillu brankář Jose Theodore. „Je to zase starý dobrý Havlát. Chodí si pro puk, je tvůrcem hry a boduje,“ popisoval obránce Nick Schultz.

Kde se nastartovala taková proměna? Nejspíš v kontroverzním e-mailu, který do novin Star Tribune zaslal Havlátův agent Allan Walsh. Stěžoval si, že jeho klient nemá dostatek času na ledě, nefiguruje ani v elitním přesilovkovém komandu Minnesoty. Kolem Havláta zhoustla atmosféra, následoval pohovor s koučem Richardsem i hádka s finským kapitánem Minnesoty M. Koivem, z toho všeho ale Havlát vyšel posílen. A také našel dobré parťáky v řadě s Cullenem a Brodziakem.

„Dostávám příležitost být na ledě v klíčových situacích. To je to hlavní,“ řekl mladoboleslavský rodák, který má po dvaadvaceti zápasech sezóny průměr jeden bod na utkání.

„Kdybych ale začal sledovat jen svoje statistiky, bylo by to jistě špatné. Vyhrávat potřebuje Minnesota, a kdo jí ty body zařídí, už je vedlejší,“ prohlásil nejproduktivnější hráč týmu Wild, který je zatím mimo pozice pro play off.

Reklama

Související témata: