Hlavní obsah

Hokejový Washington vyměnil Fleischmanna do Colorada

DENVER

Český hokejový útočník Tomáš Fleischmann bude v hrát v NHL za Colorado, kam ho Washington vyměnil za obránce Scotta Hannana. V týmu Avalanche se šestadvacetiletý forvard potká s krajany Milanem Hejdukem a Davidem Kočím.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Hokejista Tomáš Fleischmann se bude stěhovat z Washingtonu do Colorada.

Článek

"V Tomášovi jsme získali útočníka do první a druhé lajny, kterému je navíc jen šestadvacet let. Bude okamžitou posilou," uvedl prohlášení generální manažer Colorada Greg Sherman. "Tomáš nám odvedl dobré služby, ale letos nehrál tak dobře, jak by mohl," přidal generální manažer Washingtonu Greg McPhee, který současně popřel spekulace, že by se chystal vyměnit i českého brankáře Michaela Neuvirtha, nebo jeho kolegu Semjona Varlamova.

Fleischmann v dosavadním průběhu sezony nasbíral v 23 zápasech deset bodů za čtyři góly a šest přihrávek. V předchozím ročníku zámořské soutěže zaznamenal v dresu Capitals osobní rekord díky 51 bodům (23+28) v 69 utkáních.

Účastník olympijských her ve Vancouveru mění působiště v NHL podruhé. V roce 2002 byl draftován Detroitem, o dva roky byl ale vyměněn do Washingtonu, aniž by za Red Wings odehrál jediný zápas.

Washington za Fleischmanna získal jednatřicetiletého Hannana, který by měl týmu pomoci vyztužit obranu. Veterán 11 sezon v NHL, během kterých nastupoval také za San Jose, v aktuálním ročníku získal v 23 zápasech šest asistencí.

Reklama

Související témata: