Hlavní obsah

Lemieux si zahraje v exhibici pod širým nebem před Winter Classic

Poprvé po pěti letech se legendární útočník Mario Lemieux objeví v hokejovém zápase. Pětačtyřicetiletý Kanaďan nastoupí na Silvestra s bývalými spoluhráči z Pittsburghu k utkání pod širým nebem proti někdejším hráčům Washingtonu v čele s Peterem Bondrou. Exhibice bude předehrou zápasu Winter Classic, v němž se 1. ledna utkají v NHL týmy Penguins a Capitals.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Majitel Pittsburgh Penguins Mario Lemieux zdraví fanoušky

Článek

Oba zápasy se uskuteční v Pittsburghu na stadionu Heinz Field, který jinak slouží pro americký fotbal.

Lemieux hrál v NHL naposledy v prosinci 2005. Na konci ledna 2006 pak oznámil konec kariéry, v níž se potýkal s vážnými problémy se zády a také se srdcem. Od té doby podle listu Pittsburgh Post-Gazette bruslil jen při trénování svého syna a také spolu se současnou hvězdou Penguins Sidneym Crosbym jako první vyzkoušeli led v nové pittsburské hale Consol Energy Center.

V silvestrovské exhibici si zahraje s dalšími členy Síně slávy Paulem Coffeym, Ronem Francisem a Bryanem Trottierem. "Už dlouho jsme si s Mariem nezabruslili. Všichni se na to těší. My hráči, fanoušci, všichni," uvedl Trottier. Kompletní soupisky účastníků exhibice budou teprve oznámeny.

Reklama