Hlavní obsah

Vancouver na počest Näslunda vyřadil dres s číslem 19

VANCOUVER

Kanadský hokejový klub Vancouver Canucks vyřadil dres s číslem 19, který oblékal švédský útočník Markus Näslund. Ten v klubu od roku 2000 nosil na hrudi kapitánské céčko a pokořil řadu klubových rekordů v produktivitě.

Článek

Näslundův dres vystoupal ke střeše haly v sobotu před utkáním proti Tampě Bay, které jeho následovníci prohráli 4:5. Ve čtyřicetileté historii Canucks se podobné pocty dostalo jen Stanu Smylovi a Trevoru Lindenovi. "Existuje jediná cesta jak toho dosáhnout. Musí vás podporovat mnoho skvělých lidí," uvedl dojatý Näslund při slavnostním ceremoniálu.

Sedmatřicetiletý bývalý křídelní útočník strávil v NHL patnáct sezón, z toho většinu ve Vancouveru. Zámořský led opustil předloni po sezóně v dresu New Yorku Rangers. Loni ještě nastupoval ve švédské lize za MODO, nyní v tomto klubu vykonává manažerskou funkci. Celkově v NHL nasbíral v 1117 zápasech 869 bodů (395+474). V nejlepší sezóně 2002/03 mu jen těsně uniklo prvenství v kanadském bodování základní části, poté dostal v hlasování hráčů alespoň cenu Lestera B. Pearsona pro nejužitečnějšího hokejistu sezóny.

Reklama

Související témata: