Hlavní obsah

VIDEO: Soupeř mu ukradl hokejku, tak se trefil s tou jeho. A NHL se baví

ANAHEIM

Něco podobného se nevidí každý den. Hokejová NHL se baví kuriózní brankou Bobbyho Ryana v utkání jeho Anaheimu s Minnesotou. Vsítil ji totiž cizí hokejkou poté, co mu jeho vlastní vytrhl z rukou protihráč. Ryanův gól na 5:2 pomohl zlomit odpor soupeře, Anaheim přidal ještě jednu branku a nakonec vyhrál 6:2.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Celé tohle kočkování začalo u minnesotského Mikka Koiva, který vlastní hůl v zápalu boje ztratil. Jenže místo toho, aby zamířil na střídačku pro novou, prostě si ji „vypůjčil“ od nejbližšího hráče tak, že mu ji vyškubnul z rukou. Poškozeným hráčem byl Ryan, který nic podobného nečekal a najednou byl nevyzbrojen. Přálo mu ale štěstí, volně ležící Koivova hokejka po putování třetinou skončila právě u jeho nohou, a tak ji rychle sebral z ledu.

V tu chvíli Ryanův spoluhráč Getzlaf vybojoval kotouč, ten se přes Višňovského a Lydmana dostal k Ryanovi, jenž se nerozpakoval a doklepl puk do odkryté branky. Vzápětí napřáhl ruce s hokejkou ke Koivovi, aby mu ukázal, jak dobrou hůl nechal ladem. Ani mu nevadilo, že finský hokejista používá čepel zahnutou na druhou stranu.

„Byl jsem naštvaný, protože mi vytrhl hůl z rukou a odjel s ní pryč. Nevěděl jsem, co v ten moment dělat, naštěstí mi u nohou přistála jeho hokejka,“ komentoval úsměvnou záležitost spokojený Ryan. Sám Koivu se už po utkání nechtěl vracet k okamžiku, kdy vytrhl protihráči hokejku z rukou. K tomu, že gól padl právě z jeho hole, jen lakonicky poznamenal: „To se může stát...“

Kouč i hráči Minnesoty pak ještě u rozhodčích sondovali, zda Ryan vůbec mohl vsítit branku cizí holí. „Řekli nám, že na to není žádné pravidlo,“ uvedl trenér Wild Todd Richards.

Reklama