Hlavní obsah

Jágrovi to zase nejde, pohádal se s trenérem

Úvod nové sezóny NHL vypadal nadějně. Útočník Washingtonu Jaromír Jágr si ve dvou utkáních připsal čtyři body a zdálo se, že hokejová 'mašina' konečně nalezla ztracený rytmus. Ale pár dalších utkání ukázalo, že to nebude tak snadné. V posledních čtyřech utkáních vyšel kladenský odchovanec naprázdno a Capitals si znovu zvykají na porážky.

Článek

Zámořský tisk poukazuje na to, že Jágrovi chybí zázemí, na které byl zvyklý. Jágr je poprvé v životě za oceánem bez maminky, navíc se nedávno rozešel s přítelkyní Andreou Verešovou. O tom, že není v pohodě, svědčí i to, že se chytl s koučem Cassidym přímo na střídačce během zápasu.

Roztrpčený trenér si to pak nejen s českou hvězdou vyříkával ještě na stránkách novin. "Ani nevím, zda naši elitní útočníci v posledních čtyřech utkáních vůbec vystřelili na branku," rozčiloval se Cassidy pro Washington Post. "Jestli chcete, aby vás všichni brali jako hvězdy, musíte do toho více šlápnout. Pokud to neuděláte, tak si nás příští soupeři Ottawa a Toronto vychutnají," apeloval na své ovečky.

Jágr připouští, že není v nejlepším rozpoložení. Rozchod s přítelkyní jej stále vnitřně stravuje, jen těžko se znovu koncentruje jen na hokej. Ztratil patnáct kilo, špatně spal a málo jedl... A vtípky, které trousil na potkání? Tak těch se také moc nedočkáte. "Takové věci, jako je rozchod, se prostě v životě stávají. Já nejsem výjimkou. Samozřejmě, že to není příjemné. Ale musím se s tím vyrovnat," říká Jágr.

:. ANKETA
Vyhraje podle vás Jaromír Jágr kanadské bodování zámořské NHL? Hlasujte na konci článku.

"Nejsem v Pittsburghu"

Přitom právě v této sezóně chtěl dokázat, že Washington nesáhl před dvěma lety vedle. Capitals přivedli do americké metropole jednatřicetiletou českou superstar proto, aby pomohla k dosažení Stanley Cupu. Místo toho se královsky placený hokejista trápí a Washington s ním.

Jágr si dlouho zvykal na nové prostředí, nové spoluhráče, nového kouče. Také na defenzivní styl, ale ten mu nikdy nezavoněl. "S některými týmy by se neprosadil ani Mario Lemieux. A to je nejlepší hráč historie," cituje Washington Post Jágra. "Ode mě také nemůžete očekávat čísla, kterých jsem dosahoval v Pittsburghu."

Trenér Cassidy přes rozpory za svou hvězdou stojí. Stejně jako kolegové z týmu. "Kanadské bodování už dokázal vyhrát, určitě to chce zopakovat," myslí si slovenský forvard Peter Bondra.

Reklama

Související témata: