Hlavní obsah

Hokejista Svatoš nebude hrát v St. Louis, získal jej Nashville

Slovenský hokejista Marek Svatoš nebude působit v NHL v dresu St. Louis, ale jeho služby si zajistil Nashville. Predators získali osmadvacetiletého útočníka, který před týdnem skončil v Omsku, z listiny volných hráčů. Na tzv. waiver list jej muselo vedení Blues dát právě kvůli působení v KHL a nakonec o plánovanou posilu přišlo.

Článek

Bývalý hráč Colorada se dohodl se St. Louis v úterý na roční dvoucestné smlouvě. Ta mu zaručovala při pobytu v prvním týmu 800.000 dolarů a na farmě by bral osmkrát méně. Při zraněních TJ Oshieho, Andyho MacDonalda a Davida Perrona měl Svatoš dostat hned šanci v prvním týmu.

Erat stále na marodce

I Predators mají potíže, protože na marodce je s nespecifikovaným zraněním v horní části těla český útočník Martin Erat, který by se ale mohl vrátit po týdenní pauze do sestavy už v pátek proti Minnesotě. Comeback hlásí i David Legwand, ale mimo hru zůstávají Steve Sullivan i Jordin Tootoo, jenž se podrobil dobrovolně v programu NHL odvykací kůře ze závislosti na alkoholu či návykových látkách.

Svatoš se pokusí v zámoří navázat na kvalitní sezóny z Colorada, v jehož barvách nasbíral v 316 zápasech v NHL 164 bodů za 96 branek a 68 přihrávek. Ve 14 utkáních play off přidal dva góly a pět přihrávek. Po uplynulé sezóně ale jako nechráněný volný hráč nezískal novou smlouvu a na konci září zamířil do Omsku. Tam ale vydržel jen tři měsíce a den před Štědrým dnem skončil. V 19 duelech v KHL zaznamenal jen tři góly a pět asistencí.

Reklama

Související témata: