Hlavní obsah

Zápas NHL pod otevřeným nebem začne o sedm hodin později

Atraktivní utkání NHL Pittsburgh - Washington pod otevřeným nebem se v sobotu bude hrát o sedm hodin později oproti původnímu plánu. Kvůli hrozbě odpoledního deště změnilo vedení soutěže čas úvodního buly na 20:00 místního času, tedy dvě hodiny po půlnoci SEČ.

Foto: Molly Riley, Reuters

Alexander Ovečkin (vpravo) a Sidney Crosby z Pittsburghu

Článek

Představitelé NHL se rozhodli pro změnu už na Silvestra, kdy bylo jasné, že odpolední déšť je nevyhnutelný a naopak k večeru je šance na to, že pršet přestane. "Mezi profesionálními meteorology nebyla ohledně toho deště žádná nejistota. Prostě se to stane," řekl zástupce komisionáře NHL Bill Daly.

Zápas s očekávanou návštěvou 68 000 lidí se tak bude hrát pod umělým osvětlením a organizátoři jsou připraveni na to, že při špatných podmínkách budou v utkání neplánované pauzy. Mohl by se tak upravit tradiční formát tří dvacetiminutových třetin.

Pokud by počasí neumožnilo sehrát zápas dnes, ještě je šance přesunout ho na brzkou hodinu v neděli. To je však pouze krajní možnost, neboť NHL se chce vyhnout kolizi se závěrečným kolem základní části mimořádně sledované ligy NFL amerického fotbalu.

Hokejisté neměli s posunutím času problém, spíše ho uvítali. "Je to lepší. Téměř všechny zápasy hrajeme večer. Budeme si moci dát normální jídlo jako steak a špagety a pak si ještě před utkáním zdřímnout. Navíc se bude dát dobře oslavit Silvestr," řekl s úsměvem kanonýr Washingtonu Alexandr Ovečkin.

Reklama

Související témata: