Hlavní obsah

Průchu si z listiny volných hráčů nikdo nevybral, je na farmě

PHOENIX

Českého hokejového útočníka Petra Průchu z Phoenixu si nevybral žádný jiný klub NHL z listiny volných hráčů, kam jej vedení Coyotes po měsíci opětovně zařadilo. Osmadvacetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 tak pokračuje na farmě v San Antoniu v nižší AHL. Ve středečním utkání si připsal na ledě Peorie gól a asistenci, ale porážce Rampage 4:7 nezabránil.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Radim Vrbata a Petr Průcha (vpravo) při tréninku hokejistů Phoenixu.

Článek

Průcha byl zařazen na tzv. waiver list už na konci listopadu a následně se přesunul do San Antonia. Nyní mohl být pro případného zájemce relativně levnou posilou, protože by se nový klub dělil s Phoenixem o polovinu jeho příjmu. Bývalý hráč Pardubic má plat 1,1 milionu dolarů, a jelikož už je polovina sezony, musel by mu do konce ročníku musel vyplatit jen okolo 275 tisíc dolarů.

Průcha působí v zámoří sedmou sezonu a v 346 utkáních NHL zaznamenal 146 bodů za 78 gólů a 68 asistencí. Start do tohoto ročníku, který začal dvěma zápasy proti Bostonu v Praze, se mu nevydařil. V 11 zápasech si připsal jen jednu asistenci. V AHL je produktivní a v 17 duelech za Rampage má na kontě 19 bodů za osm branek a jedenáct přihrávek.

Reklama